Bakan Varank: 70 bin TL destek vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Model fabrikalarda eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lere yönelik yeni bir destek kararı aldık. Eğitim alan KOBİ’lerin hizmet giderlerinin 70 bin TL’ye kadar olan kısmını karşılayacağız" dedi.

Bakan Varank: 70 bin TL destek vereceğiz
Bakan Varank: 70 bin TL destek vereceğiz
GİRİŞ 15.05.2020 10:38 GÜNCELLEME 15.05.2020 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; KOBİ’lerin dijital dönüşümlerine imkan sağlamak, yalın üretime geçmelerini teşvik etmek ve deneyimsel öğrenme prensiplerini işletmelerinde uygulamalarını mümkün kılmak amacıyla ’Model Fabrika Projesi’ hayata geçirildi. İlki Ankara’da, ikincisi Bursa’da açılan model fabrika, ortak kullanıma yönelik bir yetkinlik merkezi olarak biliniyor. Sayısı 14’e çıkarılması hedeflenen, devletin makroekonomik politikalarında yer bulan model fabrikalara Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi’nde (KOSGEB) destek geldi.

 

 


’70 BİN TL’YE KADAR OLAN KISMINI KARŞILAYACAĞIZ’

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Varank, koronavirüs salgınının tüm dünyada şok etkisi yarattığını bildirdi. Pandeminin yaşandığı bu dönemde dijital dönüşümün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Bakan Varank, şunları kaydetti:

"Artık, eğitimler uzaktan veriliyor. Hizmetlere uzaktan erişim daha mümkün hale geliyor. Tüm bunlar olurken, en az kaynakla, en kısa zamanda, en ucuz ve hatasız verimli bir üretim modelini geliştirmek de çok önemli. İşte yalın üretim dediğimiz bu model ile pek çok teorik kavram pratik ile buluşuyor. Model fabrikalar, KOBİlerimizin deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak yetkinlik kazanmaları açısından çok önemli. Bu nedenle model fabrikalarda eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİlere yönelik yeni bir destek kararı aldık. KOSGEBin İşletme Geliştirme Destek Programında üst limiti 70 bin TL olan Model Fabrika Desteğini kurguladık. Model fabrikalardan eğitim alan KOBİlerin hizmet giderlerinin 70 bin TLye kadar olan kısmını karşılayacağız."

Açıklamada ayrıca, KOBİ’lerin, KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında verdiği Model Fabrika Desteğine, https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler?ReturnUrl=%2f ’ internet adresinden başvuru yapabileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nedim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bütüm bunların yanında brokrasiyi azaltın. şu an yeni ünv mezunu oğluma iş kurma aşamasındayım.Harcadığım paranın haddi hesabı belli değil.maddi olarak tükendim bir osb den ruhsat alana kadar canım çıktı.Oğlum yaşında çalışanlara yalvara yalvara iş yapmaya çalışıyorum.Daha bunun il saağlık aşaması var inanın uykularım kaçıyor.Ülkemizde her kurumun kendi brokrasisi var .Birde kurum çalışanlarının egoları gelde işkur.Oyüzden çoğu genç başaramayıp ya onun bunun yanında üç beş kuruşa sömürülüyor şyada devlette iş bulabilmek için kps kurslarında veya işkur kapılarına yığılıyor.
    Cevapla