Korona sonrası satışlar patladı, talebe yetişemiyorlar

Kırşehir’de 20 yıldan fazladır deve kuşu çiftliği işleten Hacı Gedikaslan, Covid-19 salgını ile birlikte deve kuşu yumurtasına talep olduğunu ve talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. Gedikaslan; deve kuşu yumurtasına talebin bağışıklık sistemini kuvvetlendirme özelliği nedeniyle yoğun talep olduğunu belirtti.

Korona sonrası satışlar patladı, talebe yetişemiyorlar
Korona sonrası satışlar patladı, talebe yetişemiyorlar
GİRİŞ 12.05.2020 10:59 GÜNCELLEME 12.05.2020 11:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kaman ilçesine bağlı Çağırkan Köyünde deve kuşu yetiştiriciliği yapan Hacı Gedikaslan, Covid-19 salgını ile birlikte deve kuşu yumurtasına taleplerin de arttığını belirttiği açıklamasında; "Çiftliğimizi 1995 yılında faaliyete geçirdik. Hiç ara vermeden deve kuşu yumurtası üretmeye devam ettik. Yavru ve yumurta satışı faaliyeti gösteriyoruz. Virüs etkisi ile yumurta satışlarında patlama oldu. Bir çok yerden talep ediliyor. Bizlerin ise yavru üretmek için yumurtaya ihtiyacımız var” dedi.

 

 

Hastalık ve ilaç malzemesi için kuş yumurtası isteniyor

 

 

Kırşehir ve çevre illerden hastalık ve ilaç malzemesi kullanımı adına kuş yumurtası istendiğini anlatan Gedikaslan; "Vatandaş, 'çocuğum hasta' ya da ilaç olacak gibi taleplerle yumurta almaya geliyor. Onları da kıramıyoruz. Yumurta yetiştiremiyoruz” diye konuştu. 40-45 gün arasında yavruların çıktığını söyleyen Gedikaslan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Üretimi zor iş, 40-45 arasında yavrular çıkıyor. Gelişim makinalarında 34 gün kaldıktan sonra yüzde 25 derece nemde oluşuyor. Deve kuşu yavrusu büyütmekte çok zahmetli. Yetişkin kuşlar ne kadar dirençli ise yavrularda o oranda nazikler.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Devekuşu'ndan halen para kazanacağına inanan insanların olduğunu görmek şaşırtıyor :)) ya kardeşim bir zaman getirip millete kakaladınız halen vazgeçmediniz
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    fırsat doğdu bazılarına, yok şu korur yok bu korur diyerek cebini doldurmak isteyenler var her zaman ki gibi
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    devekuşu yumurtası çok tefekkür edilecek bir yumurta adeta mermer taşı gibi kalın ve kocaman yumurta ilk gören bu kesinlikle mermer süs taşı zanneder görmeyenlere tavsiye ederim
    Cevapla
  • zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    git işine sende verdiğiniz hazır yemlerle mi senin o dediğin yabani deve kuşlarında olur
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Gecen senede Mavi rekli yumurtlayan tavuk yumurtasi cikmi$ti piyasaya hastaliklardan koruyor ömrü uzatiyor diyede basinda cikmi$ti.Adamin biri ciftlik sahibinden 130 tane Mavi yumurtlayan tavauk aldi 6 ay sonrada Öldü.Ya ne kadar temiz saf dandik insanlarimiz var inaniyorlar i$te.Napceeen.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle