Erdoğan'ın çağrısına kulak verdi, şimdi 3 devasa fabrikası var

Diyarbakır'da, 12 metrekarelik dükkanda tatlı imalatı yaparak işe başlayan Yılmaz Elaldı, devletin verdiği teşviklerle kurduğu 3 fabrika ve 18 şubesinde 500 kişiye istihdam sağlıyor. Hedefinin yıl sonuna kadar bin kişi istihdam etmek olduğunu anlatan Elaldı, "Hendek olaylarında herkes yatırımlarını durdururken ve burayı terk etmeyi düşünürken, biz yatırımlarımıza hız verdik. Amacımız istihdam sağlamak" dedi.

GİRİŞ 19.01.2020 11:10 GÜNCELLEME 20.01.2020 10:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bağlar ilçesindeki 12 metrekarelik dükkanda 30 yıl önce kadayıf imalatıyla işe başlayan pastane işletmecisi Yılmaz Elaldı, devletin verdiği teşvikleri yatırıma dönüştürerek 3 fabrika kurup Türkiye genelinde 18 şubeli pastane zincirini oluşturdu. 500 kişiye istihdam sağlayan Elaldı'nın 2020 yılı sonu hedefi, çalışan sayısını bine, şube sayısını ise 35 çıkarmak.

 

 



'CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA UYDUM'

12 metrekarelik küçük iş yerinden bu seviyeye ulaşmanın kolay olmadığını anlatan Elaldı, "30 yıla yayılan bir tecrübeyle birlikte devletin verdiği teşvikleri doğru kullanarak bu seviyeye geldik. Devletin, imalathanelere ve üreticilere dönük verdiği teşviklerden faydalandık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iş insanlarına çağrısı olmuştu, demişti ki; 'Kaliteli yapın, ucuz satın, çok satın, çok kar edin.' Cumhurbaşkanımızın bu laflarını kulağımıza takarak yola çıktık ve bu konuma geldik" dedi.

'SOĞUK BAKLAVAYI TÜRKİYE’YE KAZANDIRDIM'

Pastane zincirlerinde sattıkları tüm ürünleri kendilerinin ürettiğini söyleyen Elaldı, temel amacının yenilikçi olmak olduğunu belirtti. Soğuk baklavayı ilk kendilerinin ürettiğini vurgulayan Elaldı, "Bugün Türkiye'ye dalga dalga yayılan soğuk baklavamız var. Soğuk baklavanın patenti ve isim hakkı bizde, bunu icat eden biziz ve bunu Türkiye'ye hediye olarak vereceğiz" dedi.

DIYARBAKIR’DA 12 METREKARE ALANA SAHIP BIR DUKKANDA TATLI IMALATI YAPARAK ISE BASLAYAN YILMAZ ELALDI, DEVLETIN VERDIGI TESVIKLERLE KURDUGU 3 FABRIKA VE 18 SUBESINDE 500 KISIYE ISTIHDAM SAGLIYOR. FOTO: SELIM KAYA/DIYARBAKIR,(DHA)

'HENDEK OLAYLARINDA HERKES YATIRIMINI DURDURDU, BİZ İSE HIZ VERDİK' 

Elaldı, terör örgütü PKK'nın bölgede başlattığı hendek-barikat olayları sırasında birçok kişi yatırımlarının durdurduğu, kendileri ise yatırımlarına hız verdiğini söyledi. Elaldı, başarısının temel esaslarından birinin de işini layıkıyla ve düzgün yapmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

 "TSE’de helallik belgesine kadar birçok kalite ve standart belgelerimiz var. Coğrafi İşaret Belgesi'ne de sahibiz. Diyarbakır'da hendek olaylarında herkes yatırımlarını durdururken ve burayı terk etmeyi düşünürken, biz yatırımlarımıza hız verdik. Amacımız istihdam sağlamak ve ülke ekonomisine katma değer katmak oldu." 

 

 

DIYARBAKIR’DA 12 METREKARE ALANA SAHIP BIR DUKKANDA TATLI IMALATI YAPARAK ISE BASLAYAN YILMAZ ELALDI, DEVLETIN VERDIGI TESVIKLERI DOGRU KULLANARAK 3 FABRIKA VE 18 SUBESIYLE 500 KISIYE ISTIHDAM SAGLIYOR. FOTO: SELIM KAYA/DIYARBAKIR, (DHA)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • SEVGİ 4 yıl önce Şikayet Et
    HELAL olsun koca REİS ERDOĞAN görüyosunuz nasıl güzel yönlendiriyor vatandaşını reis gayretli vatandaş gayretli olursa bu ülkenin sırtını kimse yere getiremez inşallah. RABBİM vatanımızı milletimizi korusun geliştirsin güçlendirsin inşallah...
    Cevapla
  • Emekçi Kardeş. 4 yıl önce Şikayet Et
    yürekli adam Allah işini rast getirsin sen işsizlerin ellinden tutuyorsun Allah ta senin elinden tutuyor sizin gibi dürüst insanlara ihtiyacımız var Allah hem sizden hem devletimizden razı olsun başarılarınızın devamı dileriz.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kardeşim,insanlara ekmek kapısı açmışsın,çalışanların hakkını verdikten ve işini dürüst yaptıktan sonra, kim ne derse desin,yolunuza devam edin .Diyarbakır a yatırım yapılmasın ,insanlar işsiz kalsın , sonrada birileri onları istismar edip kullasın istiyorlar.Allah yar ve yardımcınız olsun.Sen ver ki Allah' da sana verir
    Cevapla
  • muslım 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun rabbim işini rast getirsin
    Cevapla
  • Gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Urfa'nın Gaziantep'in herşeyine sahip çıkmasına artık alıştık. Şimdide Diyarbakır'da birtek bu ne baklavası dedi anlayamadım patentini almış. 20 yıla kalmaz Baklavamızada bunlar sahip çıkar.
    Cevapla
  • hidocan 4 yıl önce Şikayet Et
    hedef keske bin degil 500 isci olsada ama o 500 kisiye adam gibi kazandiklari ailelerini gecindirebildikleri para kazandirsa... 1000 işçin olup karin tokluguna calisacaksa 500 olsun ama mutlu olsunlar...
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    nerden biliyorsun iyi maas almadıklarını
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Onu bulamayanlarda var. Diğer 500 açlıktan ölsün mü yani? Ben işsizim şu an mesela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle