Evinin çatısına kurdu! Şimdi para basıyor

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde evinin çatısına kurduğu güneş panelleri ile elektrik üreten Kerem Çilli doğal enerji kaynakları ile hem evinin elektriğini üretiyor hem de elektrik dağıtım şirketine satarak gelir elde ediyor.

Evinin çatısına kurdu! Şimdi para basıyor
Evinin çatısına kurdu! Şimdi para basıyor
GİRİŞ 19.09.2019 11:54 GÜNCELLEME 19.09.2019 11:54
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Darıca Piri Reis Mahallesi’nde yaşayan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Kerem Çilli, kendi evinin çatısına kurduğu 22 adet güneş paneli ile kendi elektriğini üretiyor.

Evinde kullandığı elektriğin tamamını güneş panelleri ile karşılayan Kerem Çilli, bir ayda 6 evin ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üretebiliyor. Ürettiği fazla elektriği ise elektrik idaresine satan Kerem Çilli, bu satıştan ayda 300 TL para kazanıyor.

Yatırım maliyeti yüksek ama uzun vadeli

Yenilenebilir enerjinin önemine vurgu yapan Kerem Çilli, şu şekilde açıklamada bulundu:

“Güneş enerjisi konusu benim uzun süredir üzerinde çalıştığım bir konu. Güneş enerjisi aslında bizim hayatımızın bir değişmez parçası olacak. Biz o günlerin henüz başındayız. Bu sistemi kurmamın en önemli nedeni şu; biz her ay ister istemez bir elektrik parası ödüyoruz. Bu para zamlandığı zaman herhangi bir şekilde ödemeye devam ediyoruz ve o para hiçbir zaman size geri dönmüyor.

Güneş enerjisi sistemi kurarak çatınızdaki panellerle elektrik üretebilirsiniz ve evinizin ihtiyacını karşılayabilir elektrik fazlasını da satıp bölgenizdeki dağıtım şirketinden para kazanma şansınız dahi olabilir. Bu sebepten dolayı ben güneş enerji santrali kurdum. Artık elektrik faturası ödemiyorum. Aksine ben onlara elektrik parası kesiyorum. Kurduğum sistemle ayda 600 kilowatt elektrik üretiyorum.”

Para karı elde edebilen sistem

Güneş enerjisi sistemlerinin uzun vadeli sistemler olduğuna dikkat çeken Çilli, “Tabii bu konu gerçekten çok merak uyandıran bir konu. Herkes, ‘Kaça mal oldu? Ne kadar fatura veriyordun? Şimdi ne kadar kazanıyorsun?’ gibi sorular soruyor. Bunlar sektörün çok merak ettiği ve sıkça sorduğu sorular. Tabii ki ilk yatırım maliyeti rakamları biraz yüksek geldiği için insanlar temkinli yaklaşıyorlar. Ancak uzun soluklu bir sistem bu. Çatımıza kurduğumuz sistemler, paneller 20 yıl garantili. Kullandığımız cihazlar özel cihazlar ve uzun zaman içerisinde de size çok ciddi avantajlar ve para karı elde etmenizi sağlayacak sistemler” diye konuştu.

Güneş enerjisi kullanımının çevre temizliği anlamında da ciddi katkıları olduğunu söyleyen Çilli, şöyle konuştu:

“Elektrik üretiminin kendi çatınızda olması hem çevresel anlamda hem de enerji verimliliği anlamında ciddi avantajlar sağlıyor. Karbon emisyonu anlamında da ciddi avantajları vardır ve çevreye oldukça duyarlı bir sistemdir bu. Enerji üretirken çevreyi kirletmeden enerji üretmek zaten bu işin temelinde olan bir şey. Enerji verimliliğinin de en önemli noktasından bir tanesi de tükettiğiniz yerde üretim yapmaktır. O yüzden evin içerisinde tüketiyorum ve en yakın nokta olan evin çatısında da elektriği üretiyorum. Böylelikle elektrik dağıtım hatlarında yaşanan kayıplar da önlenmiş oluyor. Hem ülkemize hem de kendimize çok yararlı bir iş yapmış oluyoruz.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • İsimsiz kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyamızı yakmayın...depremlere sebep olmayın...doğayı ışınlarla orman yangınlarıyla yok etmeyelim.lütfen
    Cevapla
  • CEYRAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayda 300 tl yılda 3600tl 30 yılda 108000tl 2019 model bir arabayı 2049 alınır gayet mantıklı
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet belki bir otomobil parası alamayacak ama ayda bir bu kadar para çıkmayacağı gibi cebine bir bu kadar para gidiyor.Sonra ayda gelen 150 elektrik parasına ağlamayın 3 kuruşa 5 kuruşa aldığınız soğan ve dometesler için ülkeye peşkeş çekmeyin saygı duyun biraz emeğine ve insanlara rol model oldukları için
    Cevapla
  • kemalist 4 yıl önce Şikayet Et
    Güneş enerjisini depolayacak yüksek teknoloji ürünlerine ihtiyacınız var o yetmeyen diyen arkadaşlar. 8.8kwh enerji depolayabiliyor lg nin daha büyükleride var yaklaşık 2 gün lük enerji depoluyor. 14/ 16 bin tl arası.
    Cevapla
  • atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    gayet mantikli ve akillica bir cozum.10 senedir kullaniyorum.24 gunes panelim var ve fazlasini devlete satiyorum. her 1000kwh icin 350 euro aliyorum. yillik getirisi minimum 1400 EURO elektrik parasi odemiyorum.sistem kendini 5 - 7 sene icersinde telafi ediyor ve tamamen dogal kaynak , yani gun isigi. her evde zorunlu olmasi gereken bir proje ama devlet destekli olmasi gerekiyor
    Cevapla
  • en mantıklıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    vechi yapmış. Evlere böyle sistem kurmak mantıklı değil. Ruhsat alıyorsunuz bu iş için. Bu adamın yaptığı sistem ile ruhsat giderini karşılamak 5 yıl sürer. Sistemin maliyetini kurtarması için 10 yıl gerekir. Zaten bu süre içerisinde sistemde arızalar olur. Küçük sistemler için olumsuz. Ancak büyük çaplı Güneş tarlası yapacaksanız orası ayrı. Onun için de çok ciddi yatırım gerekir. O para da sıradan vatandaşta yok.
    Cevapla
  • Onursal Karabacak 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolu riskide var tabii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle