Senede 3 ay yapıyorlar! 20 bin TL gelir elde ediyorlar

Manisa'nın en önemli tarımsal ürünlerinin başında gelen üzüm yaprakları Manisalı kadınların en büyük geçim kapısı haline geldi. Senede 3 ay boyunca toplanan asma yaprakları sayesinde 15-20 bin TL gelir elde edebilen kadınlar hem evlerinin ekonomisine destek oluyor hem de kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Senede 3 ay yapıyorlar! 20 bin TL gelir elde ediyorlar
Senede 3 ay yapıyorlar! 20 bin TL gelir elde ediyorlar
GİRİŞ 02.07.2019 14:37 GÜNCELLEME 02.07.2019 14:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manisa'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye Üzümlerinin yaprakları kadınların geçim kapısı oldu. Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Caberfakıllı Mahallesindeki kadınlar yılın 3 ayı boyunca sabah 06.00-12.00 arasında bağlarda topladıkları yaprakları tüccarlara getirerek kilosunu 5 TL'den satıyor. Toplanan yapraklar yine kadınların eliyle kasalanarak İstanbul'daki pazarlara gönderiliyor.

Caberfakıllı Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda tüccarlık yapan Mehmet Oğuz "İstanbul'a yaprak hazırlıyoruz. Mahalleli kadınlarımız yaprak topluyor. Biz de onları alıp değerlendiriyoruz. Köy halkına da bu şekilde yardımcı oluyoruz. Kilogramını 5 lira ile 8 lira arasında biz alıyoruz. Daha sonra da İstanbul'a satıyoruz. Bu yaprakları salamura yapılmadan dalından toplandığı gibi İstanbul'da satışa sunuluyor. Sabah 6'da toplanmaya gidiliyor. Saat 12'den sonra ambalajlanır saat 14.00 gibi kamyona sararız sabah da İstanbul'da satışa sunulur" dedi.

Topladığı yapraklarla haftada 2 bin 2 bin 500 TL arasında gelir elde eden kadınlardan Ayşe Aktürk "Toplayabilene geliri güzel. Ben güzel topluyorum. 15-20 bin lira yıllık gelirim var. Taze yaprak biraz daha pahalı olduğu için günde 400-500 lira alıyorum. Köylü kadınlarının çoğunun geliri yapraktan. Sonrasında da üzüm geliyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Abdullah HÂN Birkul 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Rahmetlik dayım tek katlı evinin çatısının tamiri için köyün kahvanesinden kendisine yardım edebilecek birilerini yevmiye karşılığı bulmaya gider. Kahvane genç ve orta yaşlılarla doludur. Lakin hiç kimse keyfini bozmaz ve çalışmak istemez. Millet rahatına ve keyfine düşkün. Sonrada iş yok, para yok diye feryat ediyorlar. Çalışana heryerde iş var...
    Cevapla
  • BETÜL DİRİM 4 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH RABBİM AĞIZ TADIYLA YEMELERİNİ NASİP ETSİN...... RAHMETLİ BABAM NUR İÇİNDE YATSIN memleketten aracıyla dönerken el kaldırangenç biri ni yardım maksatlı arabaya alır ....sorar ne iş yapıyorsun iş yok mırın kırın eder...elin ayağın tutuyor 25 yaşa gelmişin ..biz işçi arıyoruz çalışmıyorsunuz....gel benzinliğimde çalış işi öğrenirsin diyor....gen yok amca ben oturmalı devlet işi istiyorum ....diyor....babam bir süre sonra arabayı durduruyor....in lan eşek ....benim tembel insanla işimde yolculuğumda olmaz.....hanım olarak ekmeğinin peşinde olan kardeşime helal olsun ......babamın dediği çok doğru ÇALIŞANA HER HER DE İŞ VAR....
    Cevapla