Yumurtadan günde 1500 lira kazanıyor
Ordu'da kaz çiftliği kuran Niyazi Çulluk, yumurta ve kaz taleplerini karşılamaya çalışıyor. Sadece yumurtadan günde bin 500 TL kazanç sağlayan çiftlik sahibi Niyazi Çulluk, "Kaz çiftliği kurduğum için son derece memnunum. Bu işi yapmak isteyenlere de tavsiye ederim" dedi.
170 kazla işe başlayan Çulluk, kaz yumurtalarının Ordu ve farklı illerden ilgi görmesi üzerine hayvan sayısını artırdı.
Kısa sürede Linda ve Çin ırkı kaz sayısını bin 200'e kadar çıkaran Çulluk, siparişlere yetişemiyor. Çulluk, kaz yumurtasının yanı sıra zaman zaman kazların yavru ve yetişkinlerini de satışa sunuyor. Balık çiftliğini kapattıktan sonra yeni bir iş arayışına girdiğini, kaz çiftliği hakkında internette araştırma yaptığını söyledi.
"Kars'ta kaz yetiştiriliyor da Ordu'da neden yetiştirilmesin?" diyerek yola çıktığını ve deneme amacıyla iki yıl önce kaz çiftliğini kurduğunu anlatan Çulluk, genellikle soğuk olduğu için yüksek rakımlı Akkuş ilçesini tercih ettiğini belirtti.
Kazların yumurtasını, civcivlerini ve yetişkinlerini gelen talebe göre sattıklarını belirten Çulluk, yumurtayı 15, yetişkin kazı 130, yavrularını ise 25 liradan satışa sunduklarını aktardı.
Günde ortalama 100 yumurta sattığını söyleyen Çulluk, yumurtaları işletmelerden ziyade vatandaşların aldığını ifade etti.
Çulluk, bazı vatandaşların kazları etini tüketmek, bazılarının ise evinin bahçesinde yetiştirmek için aldığını kaydederek, "Kaz çiftliği kurduğum için son derece memnunum. Bu işi yapmak isteyenlere de tavsiye ederim." dedi.
Kaz yumurtaları, yavruları ve yetişkinlerine Ordu'nun yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden de talep geldiği belirten Çulluk, taleplerin zaman zaman toplu sipariş şeklinde gerçekleştiğini söyledi.
Çulluk, kazların bakımlarının biraz zor olduğunu, sabahtan akşama kadar hayvanlarla ilgilendiğini anlattı.
KAZ ÇİFTLİĞİ SAYISI ARTIRILACAK
Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya da ilçede kaz çiftliği sayısını artırmaya karar verdiklerini, bunun için üreticileri teşvik ettiklerini aktardı.
Niyazi Çulluk'un çiftliğinde üretilen kaz ve yumurtalara Türkiye'nin her yerinden talep geldiğine dikkati çeken Kaya, buradaki çiftliğin devlet desteğiyle daha da büyütüleceğini kaydetti. Kaya, Akkuş'taki çiftliğin Ordu'da örnek olduğuna işaret ederek, "Şu anda kaz çiftliği kurmak isteyen birkaç üreticimiz var. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin teşvikleriyle kentteki kaz çiftliği sayıları artırılmış olacak." diye konuştu.
Kaya, kazın pazar sorununun kesinlikle olmadığını, bu işe girecek girişimcilerin mutlaka memnun kalacağını sözlerine ekledi.
-
muhasebeci 4 yıl önce Şikayet EtHemşehrilerim burdan ordunun hangi ilçesinde ise o ilçenin vergi dairesine ihbar ediyorum 1500 TL kazanıyorsa 547.500 TL vergi matrahı var. eminim vergi levhası bile yoktur. ayrıca o kazanç olsa 1 ayda ordunun yarısı kaz üretirdi. hatta 3000 TL aylık getirsin ben memlekete döner kaz işine girerim :)Beğen Toplam 4 beğeni
-
serdar 4 yıl önce Şikayet Etciftcilerden vergi alinmiyor. kendi yetistirdigi urunu kendisi satabilir. vergilendirme araci kurum varsa o kuruma kesilir.Beğen
-
Hewallll 4 yıl önce Şikayet EtÇok kötü birisin dostumBeğen Toplam 1 beğeni
-
mmed 4 yıl önce Şikayet Et1500 tl mümkün değilBeğen Toplam 2 beğeni
-
köylü 4 yıl önce Şikayet Ethiç köy işiyle uğraşmayanlar yorumluyorya.. mesela kaliteli inek besleyen birinin yıllık brüt geliri bir inekde laktasyonda 6000 lt süt x 1.5tl 9000 tl sıdır. birde buzagı alır 4000tl de o. toplam 13bin. hepsini kar sananlar gönderin maliyeciyi. sağlıklı kaliteli bir inek günde 100 lt üzeri, su içer. aylık minimum 750 tl ot.saman.yem yer12x750tl 9000 gitti, birde hasda olursa buzagıda gitti demektir. vurun abalıya..Beğen Toplam 20 beğeni
-
Yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet EtÖnce adamı takdir edin. Elbette vergini vermeli vatan görevi fakat önce takdir et. Öyle hemen vergi memurunu çağır deyip jandarmalık yapma.Beğen Toplam 10 beğeni
-
AhmeT 4 yıl önce Şikayet EtVergi Memurlarını göreve davet ediyorumBeğen Toplam 4 beğeni