Borcu olan KOBİ'ler için yeni öneri!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanı, 100 milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanmalı" dedi.

Borcu olan KOBİ'ler için yeni öneri!
Borcu olan KOBİ'ler için yeni öneri!
GİRİŞ 28.09.2018 10:38 GÜNCELLEME 28.09.2018 10:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanının, 100 milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanması gerektiğini belirterek, "Bankaların KOBİ'lerin borçlarını da yapılandırmaya almaları, onlara soluklanacakları yeni bir alan oluşturacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Avdagiç, bankalar tarafından 100 milyon TL üzerinde borçlu firmalara sağlanan Finansal Yeniden Yapılandırma imkanına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, KOBİ'lerin finansal yeniden yapılandırmada ihmal edilmeyeceğinden emin olduklarını belirten Avdagiç, "Banka borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanı, 100 milyon TL altı borçlu orta ve küçük ölçekli firmalara da sağlanmalı. Bankaların KOBİ'lerin borçlarını da yapılandırmaya almaları, onlara soluklanacakları yeni bir alan oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

Avdagiç, orta ve küçük ölçekli firmaların bu sürece dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Büyük firmaları besleyen ve en az onlar kadar sürdürülebilirlik ihtiyacı olan firmalar, orta ve küçük ölçekli firmalardır. Ölçek büyümeyince, tıpkı 'orta gelir tuzağı' gibi bir yerde kalıyoruz. Hükümetimizin ve yetkili kurumların bu konuda çalışma yaptıklarını biliyoruz. Bu konuda tedbirlerin bir an önce alınacağını umuyoruz. Biliyoruz ki KOBİ'ler ekonominin kalbini besleyen damarlar gibidir. Bu nedenle de ihmale gelmez. Borçlarını düzenli ödeyen, ancak ekonomik manipülasyon sonucu sıkıntıya giren şirketlere destek olunmalı. KOBİ'lerin borçlarının yapılandırması, bankaların yeniden kredi verebilir, büyümeyi destekleyebilir hale gelmeleri için de önem taşıyor."

Orta ve küçük ölçekli firmaların, büyük firmalardan daha yüksek faizle kredi kullandıklarına işaret eden Avdagiç, "Teminatta da daha zorlu bir sürece tabi oluyorlar. Dolayısıyla bu ölçekteki sıkıntıların çözülmesinin oluşturacağı etki büyük olacaktır. Bu bağlamda bankalara sorumluluk ve görev düşüyor. Firmalar elini taşın altına koyarken, bankaların da bu süreci iyi yönetmeleri, yaşadığımız süreci aşmak için önem taşımaktadır." değerlendirmelerini yaptı.

YORUMLAR 4
  • REİS 5 yıl önce Şikayet Et
    Kobilerin hiç olmassa bir taksidini öteleyin nefes alalım.
    Cevapla
  • birisi67 5 yıl önce Şikayet Et
    STOPAJ mal sahibine yüklenmeli, 10.000 kira isterim diyor ödemesi gereken vergiyide kiracı ödüyor
    Cevapla
  • m m 5 yıl önce Şikayet Et
    işyeri kira olan kobilerrin üzerindeki en büyük yüklerden biri stopaj vergisi , İsyerleri kendisinin olsaydı hem kira hemde stopaj vergisi olmazdı. kiracılar iki yükün altında kobileri savunacak insanların hepsininde tuzu kuru.
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    stpopaj kendi dükkanın olunca alınmıyor mu hayret o zaman biz kiracılarda neden alınıyor.
    Cevapla