Evinde üretip dünyaya pazarlıyor!

Şanlıurfa’da Kübra Nur Akdağ, evinin bir odasını laboratuvara çevirerek geleneksel yöntemlerle hazırladığı 80 çeşit sabunu internet üzerinden dünyaya pazarlıyor.

 Evinde üretip dünyaya pazarlıyor!
Evinde üretip dünyaya pazarlıyor!
GİRİŞ 23.07.2018 11:01 GÜNCELLEME 23.07.2018 11:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Sigorta Mahallesinde oturan ve kimya öğretmeni olmasına rağmen mesleğini yapmayan bir çocuk annesi Kübra Nur Akdağ, ev işlerinden artan zamanını laboratuvara dönüştürdüğü odasında çiçek özleri, defne, zeytin ve melengiç tohumu, çörekotu yağı, kaya tuzu ve kil kullanarak geleneksel yöntemlerle sabun üretiyor. 

Organik ve geleneksel sabun yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Akdağ, kimyasal madde kullanmadan sabun üretiminin zahmetli olduğunu belirtti. Organik sabun yapımında en önemli maddenin potasyum oranı yüksek meşe külü ve asit derecesi yüksek bitkisel yağ olduğunu belirten Kübra Nur Akdağ, yaptığı organik sabunları başta yurt içi olmak üzere yurt dışına sosyal medya üzerinden pazarladığını söyledi.

Sabunlara karşı lise yıllarında büyük merak duyduğunu bu yüzenden zaman zaman evinde farklı deneyler yaptığını anlatan Akdağ, şunları söyledi:

"Sabunlara karşı olan ilgim nedeniyle kimya okumaya karar verdim. Okuldan mezun olmadan öncede sabunla ilgili farklı çalışmalarda bulunmuştum. Bu işte büyük bir maddi finans gerektiği için zaman zaman ailem bu duruma isyan etti. Evlenince eşim bana destek çıktı. 

Bir sabun formasyonu için 10 gün deney üzerinde çalıştığım oluyordu. Şimdi yapmış olduğum bu çalışmalar neticesinde 80 çeşit organik sabun elde ettik. Yeni nesil doğal sabunlarımıza yoğun ilgi ve talep var. Ben öğretmen olarak atandım ancak bu iş beni daha çok cezbettiği için öğretmenliği yapmayarak, kendi evimin bir odasını laboratuvara çevirdim. 

Kendi el emeğimle yapmış olduğum bu sabunları internet ortamında yurt içi ve yurt dışına pazarlıyorum. Bazen talep fazla gelince bu siparişleri yetiştirmek için evimin laboratuvarından günlerce çıkmıyorum. Büyük talep gören sabunların tanesini 15 ile 30 lirası arasında satıyorum. "

YORUMLAR 17
  • serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    ya sabun alan varmı arkadaşlar herkes sıvı sabuna geçti
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sıvı sabun kanser eder umumi wc lerde ve az kullanmak lazım
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    eskiden Aydın a bağlı köy ve kasabalarda dışarıdan sabun alan pek yoktu,her ev hanımı sabun yapmasını bilirdi,sabunlar saf zeytinyağından yapılırdıki,ne sabunlar.ama şimdi pek yapan kalmadı,herkes hazırcı oldu,birçok gelenek yok oldu.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ev hanımlarına çok iyi örnek bir davranış hatta biraz daha geliştirip ev hanımlarınada istihdam yaratabilir. bu yüzden kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim. bi adres felan bıraksaydınız kendimiz içinde sipariş verirdik.
    Cevapla
  • Serhan 5 yıl önce Şikayet Et
    bir kalıp sabun 15-30 TL. Çok ucuzmuş hemen 15-20 kalıp alıyım. Ablam dalga geçiyor herhalde. İnsaflıca bir fiyat belirlerse iyi olurdu. Fahiş fiyatlarla ürün satmak doğru değil. Endonezya'nın nasıl Müslüman olduğunu araştırmak lazım.
    Cevapla
  • Paşabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini tebrik ediyor, diğer insanlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Haberde satış adresinin verilmesi iyi olurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle