Nefes kredisini KOBİ’ler tüketti

KOBİ’lerin finansmana erişim probleminin çözümüne katkıda bulunmak ve iş sahiplerine düşük maliyetli kredi imkanı sağlamak üzere başlatılan Nefes Kredisi Projesi, limitlerin tamamen kullanılmasıyla sona erdi.

Nefes kredisini KOBİ’ler tüketti
Nefes kredisini KOBİ’ler tüketti
GİRİŞ 10.07.2018 09:39 GÜNCELLEME 10.07.2018 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

KOBİ’lerin finansmana erişim probleminin çözümüne katkıda bulunmak ve iş sahiplerine düşük maliyetli kredi imkanı sağlamak üzere başlatılan Nefes Kredisi Projesi sona erdi. Kredi programı, limitlerin tamamınının kullanılması nedeniyle sonlandırıldı.

Mevduatın 15 katı kredi

TOBB, KGF, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın işbirliği ile hayata geçirilen, KOBİ’lerin düşük faizli kredi kullanmalarını sağlayan, “Nefes Kredisi” ile ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının mevduatlarını Ziraat Bankası ve Denizbank’a yatırarak, üyesi olan KOBİ’lere yüzde 9,90 yıllık faiz oranı ve 12 ay vadeyle bu bankalardan kredi kullanmalarına imkân sağlandı.

Ayrıca teminat yetersizliği nedeniyle kredi kullanamayan KOBİ’lere KGF destek verdi. Düzenleme ile nefes kredisi için açılan hesaba yatırılan mevduatın bildirilmesini takip eden 24 saat içinde, mevduatın 15 katı kadar kredi sağlandı.

Sonradan yapılan düzenleme ile kredi vadesi 12 aydan 18 aya çıkarılırken, ilk 6 ay sadece faiz ödemeli, takip eden 12 ay eşit taksit ödemeli olarak geri ödeme yapılması karara bağlandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nefes Kredisi ve KGF kanalıyla, 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaletinin hayata geçirildiğini belirtmişti.

YORUMLAR 3
  • alper____x___ 5 yıl önce Şikayet Et
    ben kosgebe gitim bana yüzde 50 makine detegi var dedi.ama internet kendin yapcaksın e devlet giridm kosgeb sitesine yapıyorum olmuyor kosgeb ankra merkesi ardım sadece fazi destegin oldgunu söylediler birde o nu yeni yani 2 yılık firmalar veriliyormuş benmki eski firma olduugndan olmazmış ne sacma ulgulmam bu ben bu zamnca hiç kosgeb den faydalnamadım deneyim dedim ounda vermediler ..yani benim kosgeb danışmanım mı yanşış yönlerdirdi beni..ortda bir karışıklık var...
    Cevapla
  • ÇAKIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir fiyasko !
    Cevapla
  • yalçın k. 5 yıl önce Şikayet Et
    tamamen formalite kredi başvuruların ilk günü limitler doluydu zaten
    Cevapla