Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi
Nefes Kredisi’ne yoğun ilgi
GİRİŞ 04.05.2018 12:16 GÜNCELLEME 04.05.2018 12:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İTO, Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

İTO’nun aktardığı bu kaynak sayesinde ilk bir ayda İstanbul’daki KOBİ’ler 6 ay ana para ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizle 1,1 milyar TL'lik kredi kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının yeni yatırımları için krediye temel oluşturmak üzere söz verdikleri nakit parayı finans sistemine erken aktardıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi’ne bilhassa işletme sermayesi ve yatırım noktasında büyük bir ihtiyaç vardı. İTO olarak biz de bu talebe süratle cevap vererek en büyük desteği sağladık. 1,5 milyar liralık Nefes Kredisi desteği öngörmüştük. Kredinin KOBİ sahiplerine süratle kullandırılması için öncülük etmek istedik ve son 4 milyon TL’yi de bugün ödeyerek, 100 milyon TL’lik nakit destek sözümüzü erken yerine getirmiş olduk.” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    nefes kredisi diye pek methetmişler ama,bu bir güleriz ağlanacak halimize dramıdır.
    Cevapla
  • garip halk 5 yıl önce Şikayet Et
    geri nasıl ödeyeceksiniz bunu çok merak ediyorum ayagınızı yorganınıza göre uzatın
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    memurlara neden nefes kredisi yok
    Cevapla
  • kemal pir 5 yıl önce Şikayet Et
    demeki millet nefesiz kalmiş
    Cevapla
  • ahmet 7 5 yıl önce Şikayet Et
    bankalardan herkez kredi alamıyor.çünkü parayı kendi öz müşterileri kullanıyor neden kredi alamayanlar için şikayet merci neden yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle