Ağaoğlu: Bunun altında başka birşey var

İşadamı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesi ile ilgili eleştirileri yanıtlayarak, "Kardeşim her yapılan plana itiraz et, iptal ettir. İstanbul'un bugünkü halinin en büyük sebebi bunlardır zaten. Bunun altında başka bir şey aramak lazım" dedi.

Ağaoğlu: Bunun altında başka birşey var
Ağaoğlu: Bunun altında başka birşey var
GİRİŞ 14.11.2012 12:52 GÜNCELLEME 14.11.2012 13:01

İşadamı Ali Ağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında "Maslak 1453" projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Proje kapsamındaki kampanyanın pazar günü itibariyle sonuçlandığını söyleyen Ağaoğlu, satışlardan memnun olduklarını belirtti. Maslak 1453 projesi ile yeni bir konsept oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Ağaoğlu, "Yaklaşık 1.5 senedin üzerinde yoğun bir emek çalışmasıyla Maslak 1453 projesini tamamlayıp ruhsat alıp satışa sunduk. Projede eski İstanbul cadde ve sokak konseptini kullandık. Proje bittiği zaman cadde boyu bin 480 metre civarında idi. İnşaat koordinatörümüzün aklına 1453 fikri geldi. Dolayısıyla şöyle bir iddia ortaya çıktı; Fatih İstanbul'u fethettiği zaman çağ değiştirmişti, biz de inşaat sektöründe bu proje ile çağ atlatıyoruz" dedi.

Ali Ağaoğlu, bir ay içerisinde 2 bin 700 konutun 2 bin 100'ünün satışının gerçekleştiğinin altını çizerek, 1.2 milyar TL'lik bir satış tutarının olduğunu kaydetti. Türkiye'de inşaat sektöründe sıkıntı yaşandığı iddialarına katılmadığını dile getiren Ağaoğlu, "Son çıkan kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasaları sonrasında sektörün önünün açık olduğunu düşünüyorum. Yer, konsept, fiyat ve ödeme şartları doğruysa Türkiye'de talep her zaman var ve Maslak 1453 de bunun en önemli kanıtlarından biri" diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ağaoğlu, proje ilgili eleştirileri ve iptal haberlerini de değerlendirdi. Projenin yapıldığı arazinin daha önce askeri alan olarak kullanılan bir dolgu alanı olduğuna dikkat çeken Ağağoğlu, "Malsak bölgesi zemin olarak en sağlam bölgelerden biridir ama dolgu alanı olduğu için üniversitelerde teknik elemanlarla çalışarak 4 milyon metreküplük bir hafriyat öngördük. Binamızı en sağlam teknolojik şekilde yapıyoruz. Arazide tabii ki eğim var. İstanbul zaten 7 tepeli bir şehir. 'Eğimli bir yerde inşaat yapılamaz' şeklinde bir görüş son derece yanlış bir görüş. Aksi takdirde bütün şehirlerin ovalarda kurulması lazımdı" dedi.

Ali Ağaoğlu, Mimarlar Odası'nın projeye itiraz ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Plana itiraz etmek onların da yasal hakkı. Ona da yaptılar. Neticede şu anda dava devam ediyor. Arazi zaten devletin, TOKİ'nin ve Emlak Konut'un tapulu arazisi. İmar planı var. Biz bütün şartları görerek girdik ve aldık. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Maalesef bizde bu konunun en tepesindeki sivil toplum örgütleri toplumu yanlış yönlendiriyor. İstanbul'da en çok neden yakınıyoruz. 'İstanbul'da zamanında doğru düzgün planlama yapılmadı, dünya başkenti olacağına gecekondu başkenti oldu' diyoruz. Kardeşim her yapılan plana itiraz et, iptal ettir. İstanbul'un bugünkü halinin en büyük sebebi bunlardır zaten. Şimdiye kadar nerdeydiniz. Hiçbir plan mükemmel değildir ama bunu dava açıp iptal ettirmek gerektirmez. Dersin ki 'bu planın şurası yanlış'. O zaman şapka çıkarır, öper başımın üzerine koyarım. Ama her yapılan plan 'tu kaka bu kötü' bu şekilde olmaz. Bunun altında başka bir şey aramak lazım."

KAYNAK: İHA