Japonlardan Çankırı'ya lastik yatırımı

Abdülkadir Özcan Otomotiv ile Japon lastik üreticisi Sumitomo Çankırı'da 516 milyon dolar yatırımla fabrika kuracak. Fabrikada 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

GİRİŞ 21.09.2012 11:56 GÜNCELLEME 21.09.2012 16:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Japon Sumitomo Rubber ile Çankırı'da 516 milyon dolarla gerçekleştirecekleri fabrika yatırımı ile 2 bin kişiye istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Abdülkadir Özcan ile Japon lastik üreticisi Sumitomo Rubber'in yapacağı ortak yatırımla ilgili Ankara'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Özcan "AKO group ve Sumitomo'nun Çankırı'da 516 milyon dolarla gerçekleştireceği fabrika yatırımında 2 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Fabrikanın en geç iki yıl içinde üretime geçmesini planlamaktayız" dedi.

Tesisin 2019 yılı sonuna dek günde 30 bin lastik kapasiteye ulaşması planlanıyor.

Sumitomo Rubber CEO'su Ikuji Ikeda ise "Bu yatırıma ek olarak Türkiye'de Japon otomobil üreticilerinin üretim faaliyetlerini artırmasını, ayrıca pazarda hem orijinal hem de yedek lastik satışlarında önemli düzeyde artış olmasını bekliyoruz. Bu anlamda Türkiye artık bizim için stratejik bir üstür" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hayatı61tarafa 11 yıl önce Şikayet Et
    eleştiriyosak gerektiğinde..... tebrikte etmeliyiz.hükümete hep kızıyoruz yok yabancılara satılıyo falan diye ya bırakalım bu işleri bizim yerli işadamı denilen fuzuli kişiler yatırım yaptıda hükümet yokmu dedi elin japonu geldi 2000 kişiye iş istihdamı sağlayınca oramız buramız oynamaya başlıyor......
    Cevapla
  • ercan memis 11 yıl önce Şikayet Et
    çankırıya yatırım gözlerim yaşardı. doğuda ki illerde yaşayan insanlar işsizlikten istihtam olmamasından şikayet ederler terörün nedenini buna bağlarlar geçimlerini değişik işlerle ! kazanırlar bizdeki algı bu ama ankaranın yanı başında öksüz , yetim duran istihdamın i'si bile uğramamış iç anadoluda o kadar il var ki durumları doğudaki illerden bin beter ama onlar nedense dağla işleri olmaz bütün dertleri geçimdir ve alın teridir helal rızıktır olsada dağ dediği doğuyla kıyaslarsak küçük tepelerdir. yiyecek yemek olmadığı için yarısı ankarada diğer yarısıda istanbula göç etmiş yaşam mücadelesine başlamış köyler de neredeyse insan kalmaıştır bu şekilde yatırım haberini okuyunca gözlerim yaşardı beni mazur görün lütfen
    Cevapla