ASKON'dan ABD'nin tehditlerine sert tepki!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD'nin ekonomik yardımları keseceği yönündeki tehdit vari sözlerine sert tepki gösterdi.

ASKON'dan ABD'nin tehditlerine sert tepki!
ASKON'dan ABD'nin tehditlerine sert tepki!
GİRİŞ 22.12.2017 15:47 GÜNCELLEME 22.12.2017 15:47

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Birleşmiş Milletlerin Kudüs oylamasını değerlendirdi. Oylama öncesi gerek ABD Başkanı Trump, gerekse ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley’in diplomatik teamüllerin dışına çıkarak Dünyayı tehdit etmesini eleştiren ASKON Başkanı Cesur, ‘’ Kudüs oylaması Trump’a bir had bildirmedir. ABD Ekonomik yardımları keseceğine, PYD gibi teröristlere verdiği silah yardımını kessin açıklamasında bulundu.’’

ASKON Başkanı Cesur konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;
BM’deki Kudüs oylaması öncesi gerek ABD Başkanı Trump’un, gerekse ABD BM Temsilcisi Haley’in açıklamaları Dünya Kamuoyu’nun vicdanlarını yaralamıştır. Adeta Dünya’ya sömürge ülkeleri muamelesi yapıp biz ne dersek o açıklamalarında bulunmuşlardır. Diplomatik teamüllerin dışında yapılan bu küstahlık dün BM oylamasında gereken cevabını bulmuştur. ABD ekonomik yardımları keseceğine, PYD gibi teröristlere verdiği silah yardımlarını kessin.

ABD Dost ve Müttefik Ülkelerini De Kaybedecektir

ABD’nin söylemleri ile sahadaki uygulamaları hiçbir zaman tutmamıştır. Ne zaman bir ülkeye barışı getireceğiz demişse o ülke yangın yeri olmuş. İç savaşlarla, terörle boğuşur duruma düşmüştür. Bunun bir çok örneğini bugün görmekteyiz. Irak’ın, Afganistan’ın, Suriye’nin durumları ortadadır. Kudüs konusunda da barış adına hareket edeceğini söyleyerek, dünyaya aldığı kararı dikte etmeye çalışıp tehditler savurmaktadır. Barış dili böyle olmaz. Bu nedenle ABD politikalarına her daim dikkat edilmeli. ABD bu politikalarını devam ettirdikçe yalnız kalmaya, dost ve müttefik ülkelerini kaybetmeye mahkûm kalacaktır.

Türkiye Onurlu Duruşuna Devam Etmeli

İş dünyasının bir temsilcisi olarak da şunu açıkça belirtmek istiyorum.  Hiç kimse ABD ve İsrail lobiciliği yapmasın. Hak ve adalet ne ise onun ardında dursun. Biz açıkça ABD’nin ülkemize yönelik olası yaptırımlarından çekinmiyoruz.  Haktan ve adaletten yana olduğumuz sürece de bunun üstesinden her daim gelebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle haksız ve hukuksuz kararlara karşı dirayetli duruş sergileyen hükümetimizin her daim yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türkiye onurlu duruşuna devam etmeli diyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL