Dolarda 4'ü geride bırakmanın yolu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, doların 4 olduğu günleri geride bırakmanın tek yolunun 4. Sanayi Devrimi'ni yakalamak olduğunu belirtti.

Dolarda 4'ü geride bırakmanın yolu
Dolarda 4'ü geride bırakmanın yolu
GİRİŞ 19.12.2017 12:50 GÜNCELLEME 19.12.2017 12:50

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı "Türkiye'nin  Sanayide Dijital Dönüşüm Yetkinliği" Konferansı'ndaki konuşmasında, bu yıl  dünyada en çok Sanayi 4.0'ın konuşulduğunu söyledi.

Dijital dönüşümün yazılı ve görsel basın aracılığıyla insanların  sürekli gündemlerinde olduğunu anlatan Bilecik, "Ülkelerin en önemli büyüme  stratejilerinden biri olan Sanayi 4.0, dünyanın ekonomik merkezlerinde gündemin  hep üst sıralarına net bir şekilde oturdu. Yeni yıla girerken de, teknolojinin  üretim süreçlerinin her aşamasında kullanıldığı yeni bir sistemin sanki kalp  atışlarını duyuyoruz. Birinci, ikinci, üçüncü sanayi devriminde maalesef dünyanın  bir miktar gerisinde kaldık. Bunun sıkıntılarını yaşadık. İnanıyorum ki; bu defa  'Geç kaldık' demeyeceğiz. Bir an evvel adapte olmamız gereken 4. Sanayi Devrimi,  'dört dörtlük' bir devrimdir." diye konuştu.

"TÜRKİYE KENDİ TEKNOLOJİSİ İLE ÜRETİM YAPMAYA BAŞLAMALI"
 
Erol Bilecik, TÜSİAD faaliyetleriyle, Türkiye'nin sanayide dönüşüm  süreçlerine artı değer katmayı hedeflediklerini belirterek, daha önce sanayinin  dijital dönüşümünün, ekonomi için potansiyelini ve fırsatlarını ortaya koyan  çalışmalar yaptıklarını, bugün ise “Türkiye’nin Sanayide Dijital Dönüşüm  Yetkinliği" raporunu paylaşacaklarını söyledi.

Türkiye'nin kendine en uygun dönüşüm modelini yine kendisinin inşa  etmesi gerektiğini de vurgulayan Bilecik, şunları kaydetti:
 
"Bu raporumuz da bu inşa sürecine çok önemli katkıda bulunacağına  inanıyorum. Türkiye’nin Sanayide Dijital Dönüşüm Yetkinliği raporunu muazzam bir  Türkiye projesinin temeli gibi görüyorum. Bu temelin harcını her birlikte  oluşturduk. Bundan sonraki süreçte de ekosistemdeki tüm paydaşların desteğiyle  yapacağımız her çalışma, bu projeyi daha da fazla güçlendirecek.
 
4. Sanayi Devrimi, gümbür gümbür gelen bir devrimdir. Doların 4.0  olduğu günleri geride bırakmanın bir tane yolu var;  Sanayi 4.0'ı yakalamak. Ya  dolar 4.0'ı fazlasıyla konuşacağız ya da Sanayi 4.0'ı yakalayıp doların ve faizin  ateşini konuşmaktan daha keyifli bir süreç yaşayacağımıza inanıyorum." 

KAYNAK: AA