ASKON'dan dolar açıklaması!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, son dönemde döviz kurlarında yaşanılan hareketliliğe ilişkin açıklamada bulundu.

ASKON'dan dolar açıklaması!
ASKON'dan dolar açıklaması!
GİRİŞ 22.11.2017 17:23 GÜNCELLEME 22.11.2017 17:23

Ekonomik olarak küresel anlamda bir daralma yaşandığına dikkat çeken ASKON Başkanı Cesur, bu nedenle parasal anlamda güvenli limanlar aranıyor. Dövizdeki artış Türkiye’ye özgü değil dedi.

Türkiye Büyümeye ve Gelişmeye Devam Edecektir

Bugün baktığımızda Avrupa’da bile çekirdek enflasyonda artışlar gözlemliyoruz. Bizde olduğu gibi Avrupa’da bu daralmadan en az seviyede etkilenmek adına  piyasalara yönelik teşvikler sürüyor.

Ülkemizde haliyle şu an yaşanan dalgalanmadan etkileniyor. Bu dalgalanmaya etkisi olan dış sorunların da geçici olduğunu düşünüyoruz. Kamu sektörümüzün bilançosu çok güçlü. Döviz girişini sağlayacak tedbirlerin alınması,   dövizle kredi verenlerin kredi vermeye devam etmesi sağlanabilirse küresel anlamda yaşanan dalgalanmadan çıkış sürecimiz kısaltılabilir. Ve yine Aralık ayında gelecek olan büyüme rakamları ile birlikte piyasaların güveni tazelenecektir. Türkiye ekonomik olarak istikrarlı bir ülkedir, büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.