Yeşil pasaport almaya hak kazananlar açıklandı

Yeşil pasaportun ihracatçılara verilmesi ile ilgili olarak son gelişmeler netleşti. Buna göre; bin 127 firmanın yeşil pasaport almaya hak kazandığı açıklandı.

Yeşil pasaport almaya hak kazananlar açıklandı
Yeşil pasaport almaya hak kazananlar açıklandı
GİRİŞ 31.03.2017 14:14 GÜNCELLEME 31.03.2017 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Makine İhracatçıları Birliği, geçen yıl Türkiye`nin toplam ihracatının yüzde 9,5`unu karşılayan makine sektöründe, bin 127 firmanın yeşil pasaport almaya hak kazandığını duyurdu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, ihracatçı firma temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre yeşil pasaport verilmesini öngören Bakanlar Kurulu kararının ardından Makine İhracatçıları Birliği'nin işlemlere başladığı belirtildi.

Açıklamada, son 3 yıl itibarıyla yıllık ortalama ihracatı bir milyon doların üzerinde olan ihracatçı firmaların temsilcilerini kapsayan uygulamadan bin 127 makine ihracatçısının yararlanacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, geçen yıl toplam ihracatı 13,4 milyar dolar olarak gerçekleşen sektörde bini aşkın firmanın bir milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Birliğimize üye 9 bin firma bulunuyor. Bu firmalar dünya genelinde 200'e yakın ülkeye Türk makinesi satıyor. Sektörümüz uluslararası rekabette gücünü artırmaya çalışırken, bu düzenlemenin de yurt dışına giriş çıkış işlemlerinde önemli bir kolaylık sağlayarak rekabet gücümüze katkıda bulunacağına inanıyoruz. Yeşil pasaport düzenlemesi Almanya, İtalya ve Fransa gibi makine ihracatımızda önde gelen ülkelerle ticaretimizde bize hız kazandıracak."

YORUMLAR 3
  • Nafi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vatandaş evet herkes eşit pasaport için ama köylü kardeşimin sık işadamları gibi yurt dışınamı çıkıyor ey cahil kafalı CHP kalıbı
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa ve kanunlar önünde her vatandaş eşit değilmiydi? Tarladaki köylü ile iş merkezindeki yönetici aynı değil mi? Allah katında herkes eşit değilmiydi? Oy sandıklarında da oyların rengi ayrılıyor mu? Sadece sandık başında mı eşitlik var?
    Cevapla
  • Kafka 6 yıl önce Şikayet Et
    Vizeler kalksa yeşil pasaporta gerek kalmıcak vizeler neden kalkmıyo acaba
    Cevapla