Geleceğin iş alanlarına ait eğitimler İSMEK'te

Bilişim sektörünün gelecekte iş gücü ihtiyacının fazlasıyla artacağını öngördüğü alanlarından olan yazılım uzmanlığı ve network uzmanlığı eğitimleri, İSMEK’te veriliyor.

Geleceğin iş alanlarına ait eğitimler İSMEK'te
Geleceğin iş alanlarına ait eğitimler İSMEK'te
GİRİŞ 05.01.2017 13:39 GÜNCELLEME 05.01.2017 13:39

Ücretsiz olan eğitimler, İSMEK’in bu yıl pek çok alanda ileri seviyede eğitimler vermek amacıyla açtığı okullarından biri olan İSMEK Bilişim-Muhasebe ve Finansman – Grafik Okulu’nda yer alıyor. Okula en çok üniversite öğrencileri ile sektörde çalışan ve kendini geliştirmek isteyen İstanbullular ilgi gösteriyor. Okulda bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu iş gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor.

İSMEK’in bu yıl hayata geçirdiği 12 uzmanlık okulundan biri de İSMEK Bilişim – Muhasebe ve Finansman- Grafik Okulu. İş piyasasının eleman ihtiyacının fazla olduğu bilişim alanlarında eğitim veren okul bu eğitim döneminde hizmete başladı. Sektörün istediği iş gücünü yetiştirmeyi hedefleyen okulda, verilen eğitimlerin tümü ileri seviye eğitimler. 

İSMEK Bilişim – Muhasebe ve Finansman- Grafik Okulu’nda öğrenci olabilmek için kayıt yaptırdıktan sonra belirlenen tarihlerde sınavlara katılmak gerekiyor. Sınavda başarılı olanlar ise daha sonra mülakata tabi tutuluyor. Mülakatta da başarı sağlayanlar okulda verilen eğitimlerden yararlanmaya hak kazanıyor.

Okulda Eğitimler 22.00’ye Kadar Devam Ediyor

Bilişim-Muhasebe ve Finansman-Grafik Okulu Bölüm Başkanı Engin Canpolat 2016-2017 eğitim döneminde faaliyete başlayan okula, en fazla üniversite öğrencileri ile sektörde çalışan insanların ilgi gösterdiğini ifade ediyor. Bundan dolayı okula ya da işe gitmedikleri zamanlarda eğitim almayı talep ediyorlar. Biz de onları düşünerek geç saatlere kadar bu okulda eğitim veriyoruz. “Saat 19.00’da başlayıp 22.00’ye kadar devam eden eğitimlerimiz var” diyor. Bahçelievler Yenibosna’da bulunan okula yoğun talebin olduğunu ve bu yoğunluğun da özellikle hafta sonu arttığını belirten Canpolat Pendik’ten gelen öğrencilerinin olduğunu söylüyor.  

Okulda bilişim, muhasebe, finansman ve grafik alanlarında toplam 63 branşta eğitim veriliyor. Her branşın bir kursunda toplam 12 öğrenci eğitim alıyor. Ön kayıt yaptırırken 12 öğrenci asıl kayıt yaptırabilirken, 36 öğrenci de yedek öğrenci başvurusu yapabiliyor. Toplamda 48 öğrenciye ulaşan branş kayıtları sonrasında düzenlenen sınav ve mülakatlarla eğitim alacak 12 öğrenci belirleniyor.

Eğitimler Öğrencilerini Çalışma Hayatına Hazırlıyor

Okulda eğitim veren her öğretmen alanında tecrübe sahibi özel sektör ya da kamuda bu alanda çalışan kişilerden oluşuyor. Öğretmenlerinin sektör tecrübelerini paylaştığı okulda, verilen tüm eğitimler çalışma hayatının içinden ve çalışma hayatına hazırlayıcı eğitimler oluyor. 2 kata yayılan Bilişim-Muhasebe ve Finansman-Grafik Okulunda toplam 10 derslik ve 1 seminer salonu yer alıyor. 10 sınıfın 5’inde bilişim eğitimleri verilirken 3’ünde grafik tasarım eğitimi, 2’sinde ise muhasebe eğitimleri veriliyor. Ayrıca okulda 1 seminer salonu yer alırken öğrencilerin serbest alan çalışmaları yapabilmeleri için 1 proje laboratuvarı da bulunuyor.

Sektör Ağ Uzmanlarını Arıyor

Okulda önümüzdeki yıl iş yeri eğitimleri başlığı altında uzman eğitimlerin verilmesinin planlandığını kaydeden Canpolat, “Önümüzdeki eğitim döneminde de sektörün gelecekte en fazla talep edecekleri iş alanlarından olan yazılım uzmanlığı ve network uzmanlığı gibi bir eğitim dönemi boyunca devam edecek eğitimler vermeyi planlıyoruz. Çünkü IDC’nin (International Data Corporation - ABD merkezli bir market araştırmaları şirketi) araştırmaları Türkiye’de 106.233 Ağ Uzmanına ihtiyaç olduğunu gösterdi. İşte biz de sektörün ihtiyacı olan bu iş gücünü okulumuzda yetiştirmek istiyoruz.” diyor.

YASAD (Yazılım Sanayicileri Derneği) verilerine göre yazılım sektörünün her yıl 70 bin elemana ihtiyaç duyduğunun altını çizen Canpolat, okulun bilişim teknolojileri alanında proje odaklı eğitim verip sektörün ihtiyacına yönelik istihdam sağlayacak uzman yetiştirmek amacında olduğunu söylüyor.

Bahçelievler Yenibosna Bilişim-Muhasebe Ve Finansman-Grafik Tasarım Okulunda verilen bazı eğitimler:

 Android ile Mobil Programlama
Arduino ile Robotik Programlama
Autocad ile 3 Boyutlu Çizim
Cisco Network Eğitimi
Google Seo Adwords
Görsel İletişim Tasarımı
Grafik Desen Çizimi
Storyboard (Görsel Senaryo Hazırlama)
Televizyon Grafiği
Üç Boyutlu Karakter Tasarımı (MAYA)
Reklam Tasarımı