103 işadamıyla ilgili kritik gelişme!

FETÖ soruşturması kapsamında Adana'da 103 işadamı hakkında 25 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

103 işadamıyla ilgili kritik gelişme!
103 işadamıyla ilgili kritik gelişme!
GİRİŞ 13.11.2016 19:13 GÜNCELLEME 13.11.2016 20:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 37'si tutuklu 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet savcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY  ile bağlantıları olduğu ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarıyla  ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı 37'si tutuklu 103 sanık  hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne finans sağlamak"  suçlarından iddianame hazırladı.

 İddianamede sanıkların, "terör örgütüne üye olmaktan" 15 yıl, "terör  örgütüne finans sağlamak" suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis  cezası ile cezalandırılmaları istendi. Bazı iş adamlarının darbe girişimi gecesi terör örgütü ile  bağlantılarının olduğunun ve örgüte finans sağladıklarının anlaşılmaması için  ellerine Türk bayraklarını alıp sokaklara çıktığı, bazılarının ise Ankara’ya  gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tuttuğu da belirtildi.  Ayrıca, sanık bir müteahhidin oğlunun ise 15 Temmuz gecesi camideki  imama müdahale edip sala okumasını engellediği de dosyadaki tutanaklar içinde yer  aldı.  Sanık iş adamlarının çoğunun örgüt ile bağlantılı derneklere üye  oldukları ve belli zamanlarda sohbet toplantıları yapıp himmet adı altında para  topladıkları da iddianamede vurgulandı. İddianamede, bazı iş adamlarının örgütün yardımıyla kısa sürede  anormal bir şekilde büyümelerine de dikkati çekildi.

 Sanık iş adamlarından ayrı olarak da 54 şirketin mal varlıklarına el  konulması için ihtiyati tedbir istenen iddianamede, 42 iş adamı hakkında ise  takipsizlik kararı verildi. İddianame, Adana'da yeni kurulan ve terör suçlarına bakacak olan 11.  Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemece iddianamenin kabul edilmesinin ardından 103 iş adamının  yargılanmasına başlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    ey adanalı güzel insanlar bunların durumunu şimdiye kadar neden bildirmeniz bunlar temizlemeden huzur olmaz bildirmemekde hainliye ortaklık anlamına gelir diğerleri için lütfen bildirelim. ...
    Cevapla
  • m3hk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kacak yada kurtarılan yada haine yataklık edende haindir. ihbar ediniz. Bilgilerinizi alenen paylasınızki herkes bilsin.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya Adana'da bir il başkanının kurtardığı Fetöcüler ne olacak? Bakınız Serbest bırakılan Fetöcü Adanalı iş adamları...
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    karnından konuşma arkadaş. varsa bildiğin bir gerçek konuş, yoksa sus!
    Cevapla