Ünlü işadamı son yolculuğuna uğurlandı!

Alarko Holding’in kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton için Neve Şalom Sinagogu'nda tören düzenlendi.

GİRİŞ 13.09.2016 14:37 GÜNCELLEME 13.09.2016 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alarko Holding’in kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton, Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene iş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok isim katıldı.

89 yaşında hayatını kaybeden Alaton’un cenaze törenine Alaton'un eşi Margarete Olga Alaton, kızı Leyla Alaton, oğlu Vedat Alaton, siyasiler, iş adamları ve cemiyet hayatından çok sayıda kişi katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen cenaze töreni, yaklaşık 1 saat sürdü. Ünlü iş adamının naaşı tören boyunca aracın içinde bekledi. Törenin başlamasıyla sinagoga bütün girişler ve çıkışlar kapatılırken, çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ünlü iş adamının cenazesinin Kilyos’ta bulunan Musevi Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

İSHAK ALATON KİMDİR?

Alarko Holding’in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton önceki Alaton pazar günü kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Beylikdüzü'nde özel bir hastanede yaşamını yitirmişti. 1927'de İstanbul'da doğan İshak Alaton maddi sıkıntılar nedeniyle 8. sınıftan İki kitabı bulunuyor ishak Alaton'un hayatını ve girişimlerini anlattığı Lüzumlu Adam ve Lüzumsuz Adam adlı 2 kitabı bulunuyor.

Sonra okulu bırakarak iş hayatına atılmış, İsveç'e giderek bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmıştı. 1954 yılında Türkiye'ye dönen Alaton, 2001 yılında İstanbul'da bir cinayete kurban giden Üzeyir Garih ile birlikte Karaköy'de Alarko Holding'in temelini oluşturan, apartman kaloriferi tesisatçılığı şirketi Alarko Kolektif Şirketi'ni kurdu.

İshak Alaton 2015 yılının mayıs ayında Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini İzzet Garih'e devretmiş, "Alarko Holding Onursal Başkanı" unvanını almıştı. 6 binin üzerinde çalışanı olan Alarko Holding, enerjinin yanı sıra altyapı ve turizm sektörlerinde de faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR 1
  • eda 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir yahudi azaldi sükürler olsun Rabbim
    Cevapla