Liste kabarıyor! 41 iş adamı gözaltına alındı

Devam eden FETÖ operasyonları kapsamında 41 iş adamı gözaltına alındı.

Liste kabarıyor! 41 iş adamı gözaltına alındı
Liste kabarıyor! 41 iş adamı gözaltına alındı
GİRİŞ 16.08.2016 16:35 GÜNCELLEME 16.08.2016 16:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, örgüte finansal destek sundukları iddiasıyla 41 iş adamı ve şirket yöneticisi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa, İstanbul, Muş, Ankara, Bursa ve Gaziantep'te bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler, haklarında terör örgütüne finansal destek sundukları iddiasıyla gözaltı kararı bulunan, sağlık, tekstil ve eğitim alanında faaliyette gösteren 86 kişiden, aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu 41 iş adamını gözaltına aldı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Söz konusu şirketlerin FETÖ'ye destek vermek amacıyla yaklaşık 200 milyon avro ile 200 milyon lirayı bankalar arasında dolaştırdıktan sonra Amerika ve Almanya'daki bazı bankalara aktardıkları öğrenildi.

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla 25 Nisan'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler arasında ŞUTSO Başkanı Ertekin'in de bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yecüc Mecüc
    Cevapla
  • Dermanbey 7 yıl önce Şikayet Et
    Hain Çapulculara sıra geliyor.. Hepsini idam edin ki Millette Ümmette kurtulsun artik..
    Cevapla
  • Ülkem 7 yıl önce Şikayet Et
    Eski belediye başkanları vali m.vekilleri kaymakamlar hatta ve hatta 30 yıllık bir süreçi kaplamalı soruşturmalar daha da derinleştirilmeli yurt dışına çıkma yasağı getirilmeli çok hain var anlaşılan ayrıca birçok faili meçhuller aydınlatılmalı nasıl sinsice kök salmış bu alçak örgüt papaya cenap diyecek kadar alçalmak varın gerisini siz düşünün...
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    eger birini atlarsanız aklarsanız halis özdemir gibi şehitlerimizin kanı yerde kalır. acıma yın
    Cevapla