ASKON: Ayrım iyi yapılmalı

ASKON Başkanı Mustafa Koca, FETÖ’ye destek sağlayan şirketlere el konulmasında ayrımın iyi yapılması gerektiğini dile getirdi.

ASKON: Ayrım iyi yapılmalı
ASKON: Ayrım iyi yapılmalı
GİRİŞ 16.08.2016 14:37 GÜNCELLEME 16.08.2016 14:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa KOCA, ülkemizin yaşadığı bu büyük travmatik olay sonrasında yapılan uygulamalar kapsamında FETÖ’ye destek sağlayan şirketlere el konulması noktasında bazı konulara dikkat çekti. Açıklama şu şekilde: 

“Hiç şüphesiz, ülkesine ihanet eden ve başarılsaydı ne tür çılgınlıklara sebep olacağı konusunda tahmin bile yürütülemeyen bu darbe girişiminin ardından bir kısım yaptırımlar devreye girecektir. Bu hem haktır hem bir zorunluluktur.

Suç işleyenlerin cezalandırılmaları, diğer insanların haklarının korunması açısından elzemdir. Ayrıca bir daha bu tür kalkışmalara niyet oluşmaması için önemli bir caydırıcı dinamiktir.

Mutlaka ortaya çıkarılmalı

Bu suç örgütünün darbe girişimine hazırlandığı süreçte toplumun her kesiminden, kurumların her birinden ve toplumsal dinamiklerin her örneğinden istifade ettiği anlaşılmaktadır. Hiç şüphesiz bunların en önemli unsurlarından bir tanesi ekonomik unsurdur. Çok büyük paraların kullanıldığı bu faaliyetlerde kaynaklar mutlaka ortaya çıkarılmalı ve gereken cezalar uygulanmalıdır. Bu noktaya kadar hiçbir farklı görüş, hiçbir ihtilaf olamaz.

Ancak bu sağlam gerekçeler dayanak gösterilerek, gerçekten işin içinde olmayan, destek olmayan ve bu çılgın amaçlardan habersiz bir şekilde sadece görünen kısmıyla öğrencilere burs veren, kurban veren insanların ve şirketlerin bu çembere alınması büyük dramlar oluşturabilir.

Bu ayrım, bu örgütü çözme aşamasında her kesim için kullanılmalıdır. Yani birinci halka FETÖ terör merkezi ve orayla direkt bağlantılı olanlar, ikinci halka bu merkezi sevenler, yardım edenler ve ideolojik kapsam içinde olanlar halen ilişkisini devam ettirenler. Üçüncü halka ise böyle bir sonucu asla beklemeyen ve yaptıkları yardımlar dışında işin içinde asla yer almayıp şimdi de kesin pişmanlık içinde olanlar.

Darbenin kendisi kadar ekonomiye zarar verebilir  

Belli ki ilk iki grup suçlarına göre cezalandırılmayı hak ediyor ama üçüncü gruba daha farklı yaklaşılmalı. Aynı durumun şirketlerde olduğunu düşünüyorum.

Daha özel bir kısım düşmanlıklarla ve yaranma hissiyatıyla ortaya çıkan tüm ihbarlar aynı karşılığı görürse, hem haksızlıkla yapılmış olur hem de ülkemiz ekonomisine ciddi bir darbe etkisi oluşabilir. Bu soruşturmaları yürütenler ekonomik tarafını düşünmüyor olabilirler ama buradan ortaya çıkacak sonuçlar en az darbenin kendisi kadar ekonomiye zarar verebilir.”      

YORUMLAR 1
  • milad-17-25 7 yıl önce Şikayet Et
    en geç 17-25 aralık milad olmalıdır... bu tarihten sonra yapılan 1bir kuruş yardım bile açıkça teröre destektir.
    Cevapla