Çalışkan'dan kongre öncesi önemli mesajlar!

İSMMMO Adayı Adem Çalışkan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin tahsilat ve haksız rekabet sorununa köklü çözüm getireceğini söyledi.

Çalışkan'dan kongre öncesi önemli mesajlar!
Çalışkan'dan kongre öncesi önemli mesajlar!
GİRİŞ 22.05.2016 16:01 GÜNCELLEME 22.05.2016 16:01

'MUHASEBE ALACAĞI TARİHE KARIŞACAK'

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkan Adayı Adem Çalışkan, yeni İSMMMO ile muhasebe alacağı kalmayacağını ve meslektaşlar arasındaki haksız rekabeti de tamamen sonlandıracaklarını söyledi.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’un serbest muhasebeci ve mali müşavirlerinin meslek odası İSMMMO’nun Başkan Adayı Adem Çalışkan, seçimleri kazandıklarında %40’lara varan tahsilat sorunlarının artık yaşanmayacağını ve meslektaşlar arasındaki haksız rekabetin sonlanacağını açıkladı.

İSMMMO’nun 26 yıldır aynı anlayışla yönetildiğini, bu nedenle Meslekte Birlik listesinin “Yeni İSMMMO” olarak adlandırdıkları yeni dönemi anlatan Adem Çalışkan, TÜRMOB öncülüğünde Gelir İdaresi Başkanlığı, odalar ve bankalar arasında yapılacak protokollerle tahsilat sorununu çözeceklerini belirtti.

“BORCU OLAN MÜKELLEF MUHASEBECİ DEĞİŞTİREMEYECEK!”

Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Adem Çalışkan, “Seçimin ardından ilk olarak; bir meslektaşımıza borcu olan mükellefin, borcunu ödemeden başka bir meslektaşa geçmesini önleyecek çalışmaları yaparak haksız rekabete ve %40’lara varan tahsilat sorununa neşter vuracağız’ dedi.

Mesleki sorunların, mevcut oda yönetiminin popülist ve günü kurtarma anlayışı sebebiyle 26 yıldır biriktiğinin altını çizen Adem Çalışkan, yeni İSMMMO ile büyüyen Türkiye’nin en önemli destekçisinin, serbest muhasebeci ve mali müşavirler olduğunu söyledi.

MESLEKİ DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Göreve geldiklerinde bütüncül bakış açısıyla meslek yasasına ve meslekteki dönüşüme odaklanacaklarını söyleyen Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Adem Çalışkan şöyle dedi:

“Öncelikle mesleğin en çok ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler için çalışacağız. Yeni iş ve faaliyet alanları oluşturacağız. Böylece mesleki dönüşümün ilk adımını atacağız. Taban ücret uygulaması konusunda adaletli düzenlemeler yapılması için çalışacağız. Ücret tarifesini şekilden ibaret olmaktan çıkartıp, gerçekçi ve uygulanabilir kılmak için irade ortaya koyacağız.”