Tüketicinin canını yakan firmalar yandı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin "Tüketiciler Birliği`nin şubesi bulunan bütün illerde meydanlara çadırlar açılarak yalan ve yanıltıcı reklam yapanlar, tüketicinin bilgi eksikliğini istismar edenler teşhir edilecek" dedi.

Tüketicinin canını yakan firmalar yandı!
Tüketicinin canını yakan firmalar yandı!
GİRİŞ 14.05.2016 14:07 GÜNCELLEME 14.05.2016 14:08

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, şubeleri bulunan bütün illerde çadırlar kurarak yanıltıcı reklam yapan firmaları teşhir edeceklerini söyledi. 

Şahin, Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları "Tüketici Çadırı"nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ticaretin büyük oranda reklamlarla yürütüldüğünü belirtti.

Reklamlarla ilgili de birçok yönetmelik bulunduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Tüketici Kanunu içinde de yanıltıcı reklamlara atıfta bulunan maddeler var. 'Tüketiciyi yanıltıcı reklam yapamazsınız' deniyor. Bununla ilgili cezalar da var ama reklamlara baktığımızda bu iş böyle olmuyor. Biz her ay bu çadırı burada kurup yanıltıcı reklamları teşhir etmeye devam edeceğiz. Hangi yanıltıcı reklamı buraya sığdıracağımızı da şaşırdık. Çünkü bir hayli yanıltıcı reklam var. Hatta yanıltıcının ötesinde yalana bile dönüşüyor bu reklamlar. Yanıltıcı reklam bir noktada belki tolere edilebilir ama yalan reklam o kadar çok ki. Biz bu reklamları teşhir ederek halkın aslında kandırıldığını, bunların çok da güvenilir firma olmadığını göstermek adına böyle bir çalışma yaptık. Tüketiciler Birliğinin şubesi bulunan bütün illerde de meydanlara çadırlar açılarak yalan ve yanıltıcı reklam yapanlar, tüketicinin bilgi eksikliğini istismar edenler teşhir edilecek."