Güney Afrika Türkiye'de atağa geçti

Güney Afrika Cumhuriyeti, Türk yatırımcıları ülkesine çekmek için bir bir dizi etkinlik düzenledi.

Güney Afrika Türkiye'de atağa geçti
Güney Afrika Türkiye'de atağa geçti
GİRİŞ 26.04.2016 17:19 GÜNCELLEME 26.04.2016 17:19

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ayı nedeniyle Türkiye'de yapılan bir dizi etkinliğin yanı sıra İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde yatırım seminerleri düzenlenecek.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, ülkesinin 22. bağımsızlık yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde dün basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Güney Afrika’nın Türk yatırımcılar için birçok alanda avantajlar sunduğunu belirten Malefane, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkesinde ilk kez 27 Nisan 1994’te yapılan tam katılımlı demokratik seçimlerin de yıl dönümü olduğunu belirten Malefane, Güney Afrika’nın giderek daha güçlü bir demokrasiye ulaştığını söyledi. Malefane, bağımsızlık gününü nisan ayı içinde birçok etkinlikle kutladıklarına işaret ederek Türkiye’nin Güney Afrika'nın bağımsızlık mücadelesine destek veren ülkeler arasında en üst sıralarda olduğunu belirtti. Ülkesinin bireye öncelik veren bir anayasaya sahip olduğu ifade eden Malefane, "Türkiye ve aynı görüşte olan ülkelerle ilişkilerimizi en üst seviyede güçlendirmeye devam edeceğiz. Demokratik değerlerin ve iyi yönetimin desteklenmesiyle daha iyi bir dünya yaratmak hedefimize ulaşmak hususunda kararlıyız" dedi.

Büyükelçi; Türkiye'deki yatırımcıları bilgilendirmek için İstanbul, İzmir ve Mersin'de yatırım seminerlerinin düzenleneceğini belirterek, "Daha fazla Türk şirketinin iş gücü ucuz olan Güney Afrika'ya gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.