İSMMMO yönetimi hesapları gizliyor!

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetiminin oda hesaplarını üyelerin denetiminden kaçırdığı iddia edildi

İSMMMO yönetimi hesapları gizliyor!
İSMMMO yönetimi hesapları gizliyor!
GİRİŞ 24.04.2016 14:29 GÜNCELLEME 24.04.2016 14:57

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu Mayıs ayında yapılacak. Genel kurul öncesi yönetimin üyelere faaliyet raporu ve bilanço/gelir tablolarını sunması gerekiyor. Türkiye Mali Müşavirler Birliği adına yazılı bir açıklama yapan başkan Oktay Yeşilyurt ve sekreter Belma Sabuncu, İSMMMO yönetiminin oda hesaplarını üyelerin denetiminden kaçırdığını öne sürdü.

Bugüne kadar yapılan çeşitli uygulamalarla, üyelerin faaliyet raporları ile bilanço/gelir tablolarını incelemesinin genel kurulun yapılacağına güne bırakıldığını hatırlatan Türkiye Mali Müşavirler Birliği, üyeler arasında artan rahatsızlık sonucu raporların internet ortamında önceden bilgisine sunulması aşamasına geçildiğini kaydetti.

AÇILIM İZAH EDİLMELİ

Ancak raporlarda açıklık, şeffaflık ilkelerine uyulmadığını savunan Türkiye

Mali Müşavirler Birliği açıklamasında, "Odamızın sitesinde yer alan 2015 ve daha eski yıllardaki raporlara bakıldığında bu gerçek tüm çıplaklığı ile karşınıza çıkacaktır. 2015 yılı için yayınlanan raporlardan; faaliyet raporu sadece başlıkları içermekte olup genel kurula sayılı günler kalmasına rağmen başlıkların altı doldurulmamıştır. İSMMMO, TESMER,TES MER İktisadi işletmesi, İSMMMO Akademi ve İSMMMO Basın Yayın için ayrı ayrı hazırlanan bilanço/gelir tabloları açık ve şeffaf değildir. Dip notları ihtiva etmemektedir. Bu tablolardan hiçbir şey anlaşılamamaktadır. Gelir ve giderlerin açılımı üyelere net bir şekilde izah edilmemektedir" denildi.

ALINAN PARALAR YOK!

Yayımlanan finansal tablolarda; yönetim. denetim ve disiplin kurulu başkanlarına verilen huzur hakkının aylık ve yıllık tutarının açıklanmamış olduğunu ifade eden Türkiye Mali Müşavirler Birliği, şu noktalara dikkat çekti: "Yönetim kurulu üyelerinin ne kadar huzur hakkı aldıkları belli değildir. Diğer kurulların üyelerine verilen huzur haklarının tutarı bilinmemektedir.

TESMER başta olmak üzere diğer kuruluşlarda yönetimde bulunanlar ne kadar ödenek almaktadır? Personel giderleri, eğitim harcamaları, seminer, sempozyum vb. giderler global rakamlar olarak ifade edilmekte bu harcamalar detaylandırılmamaktadır.

Paralı komisyonlar var mıdır? Varsa bu komisyonlarda görev yapanlar ne kadar ödenek almışlardır? Belli değildir. Geçen yıl oluşan zararlar 2015' te ortadan kalkmıştır. Bu nasıl olmuştur? İzaha muhtaçtır.''