Tamamen yerli Ecotorq'da seri üretime geçildi
Ford Otosan, Ecotorq motorunun seri üretimine başladı.
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Türkiye'nin teknoloji anlamında rekabet gücünü artırarak, global arenada en önemli oyunculardan ve merkezlerden biri olmasını arzuluyoruz." dedi.
Koç, şirketin İnönü Tesisleri'nde düzenlenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıdığı Ford Ecotorq Motoru Seri Üretime Geçiş Töreni'nde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olaylarında yakınlarını kaybeden tüm ailelere baş sağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diledi.
"Ar-Ge harcamamız geçen yıl 1,3 milyar lirayı buldu"
Ali Koç, Koç ailesi olarak her işte yönlerini geleceğe, Ar-Ge'ye ve inovasyona çevirerek faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.
Hız kesmeyen teknoloji yatırımlarıyla daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirip iş süreçlerini yenilemeye gayret gösterdiklerine değinen Koç, "Geçmişe nazaran bugün daha uzun vadeli düşünüp, planlar yapabiliyoruz. 2007-2014 yılları arasında Ar-Ge harcamaları toplam 4,6 milyar liraya ulaştı. Sadece geçen yıl yaptığımız Ar-Ge harcaması da 1,3 milyar lirayı buldu. Bu da ülkemizin geleceğine olan güvencemizin en somut göstergesidir." ifadelerini kullandı.
Yeni nesil Ecotorq motoru
Koç, Ford Otosan'ın ilk yerli dizel motorunu 1986 yılında ürettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
"Bugün geldiği noktada, Türkiye'de sıfırdan geliştirilen ve üretilen, ilk ve tek kamyon motorunu sunmanın gururunu yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile teknoloji ihraç eder hale geldik. Daha evvel de ifade ettiğimiz üzere Ford Otosan, yeni nesil Ecotorq motorlarının dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de üretimi için JMC firması ile teknoloji lisans anlaşması imzalamıştı. Son 5 yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil Ecotorq'un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor."
-
Joni yongh 8 yıl önce Şikayet EtÇinde yerli motor üretiyoruz. %100 de %100 Türk işi olmuş.Beğen
-
Bahattin 8 yıl önce Şikayet EtNe varsa yine Koçlar da var.MUSSİAD TIRIŞKA.aNCA 100 İŞÇİ ÇALIŞTIRIP 10 işçi sigortalı gösterşp çikolata şeker üretsinler Konya Karaman daBeğen
-
xxxx 8 yıl önce Şikayet Etbizde arastirma gelistirmede konyada yeni bulus icat ettik sakatlar icin yurume robotu devlet 400 bi tl yardim yapti 800 bin tl para harcadik tikandik 50 bin tl lik koruma kollari kaldi ama tikandik maddi anlamda devlete burdan sesleniyorum o kadar yatirim yaptik turkiyeye katki sagliyamadik arge de turkiyede ilk 12 arasindayiz bunun icinde bosh sabanci koclar da ama ne destekcimiz var ne alan var imalata gecmesi icin devrim projeyi kimse yuzune bile bakmiyor sadece konyada 50 hasta var alacagiz faliyete gecirin diye ama yok imalat asamasi cok maddiyat geektiriyor devlet yeter dedi vermiyor yol bulamadik...Beğen
-
senol2985 8 yıl önce Şikayet Etyerli bi şey göremiyorumBeğen Toplam 3 beğeni
-
Trafik çilesi 8 yıl önce Şikayet Etarge 1.3 milyar dolar ha? Valla bizim memleket adam olmaz... hani bu işleri bilmesek yicez.Beğen