Özel okulların yemek vurgunu!

Eğitim ücretlerine istediği zammı yapamayan özel okulların 9 liradan aldıkları yemeği 37 liraya satmaları velileri isyan ettirdi.

Özel okulların yemek vurgunu!
Özel okulların yemek vurgunu!
GİRİŞ 22.03.2016 10:23 GÜNCELLEME 22.03.2016 10:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuğunu özel okulda okutan velilerin masraf derdi bitmek bitmiyor. 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için erken kayıtların başladığı bu günlerde, özel okulların eğitim ücretlerinin yanı sıra yemek faturaları da dikkat çekti. Özel okullar fahiş yemek ücretleriyle de velileri isyan ettirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okulların yıllık zamlarına enflasyon ayarı getirmesinden sonra, kimi özel okullar kafalarına göre uygulayamadığı zamlarını yemek fiyatlarını artırarak tolere etmeye çalıştı. Öyle ki; kimi okulların, öğrencilerine yeni eğitim döneminde vereceği günlük yemeğin ücreti 37 lirayı buldu. Velinin karşısına önümüzdeki eğitim dönemi için yıllık 6 bin liraya varan yemek faturası çıktı.

'FIRSAT ZAMMI '

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, gıda sanayicisi Hüseyin Bozdağ, 37 liranın çok abartılı bir fiyat olduğunu söyleyerek, özel okulların gelirlerinin ana kalemini eğitimden çok yemek ücretlerinin oluşturmaya başladığını dile getirdi. Her sene okullara 'Fiyatlarınızı makul seviyelere çekin' çağrısı yaptıklarını kaydeden Bozdağ, "Bu eğitim döneminde okullara günlük yemeği 8 liraya verdik. Yeni eğitim döneminde de 9 liraya vermeye talibiz. Enflasyon olmasaydı yine aynı fiyattan devam edecektik" diye konuştu. Kimi özel okulların yemekleri kendi içlerinde yaptığını, kimilerinin de yemek sanayicilerinden aldığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti: "Bizler denetimleri yapılmış yemek sunuyoruz. Ama özel okulların denetimleri 'yapılıyor mu, üretim izinleri var mı?' bilemiyoruz. Ayrıca bizim kendilerine verdiğimiz fiyatların üzerine kâr koyanlar da var. 9 liraya bizden aldığı yemeği 37 liraya öğrenciye veriyorlar. Bunlar hoş şeyler değil. Bu fırsatçılıktır."

'OKULLAR ÜCRETLERİNİ İZAH ETMELİ'

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, 37 lira günlük yemek faturasının yüksek bir meblağ olduğunu söyledi. Ancak 5 yıldızlı otel kalitesinde, açık büfe şeklinde sunulabilecek bir yemeğin 37 lira olabileceğini kaydeden Gülan, "Okul, ücreti veliye izah edebilmeli" dedi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 1
  • Fırtına 61 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin kanayan yarasıdır eğitim ve sağlık... Özellikle özel sektörü denetleyecek bir birim yok. Sadece şikayet olursa o da bir yere kadar. İsmi üstünde her şey özel!!!
    Cevapla