Mustafa Koç'a göre en önemli risk!

Bölgede yaşanan gerilimleri yorumlayan Mustafa Koç, olan Rusya ile diplomatik yollarla gerilimin düşürülmesini umduklarını söyledi.

Mustafa Koç'a göre en önemli risk!
Mustafa Koç'a göre en önemli risk!
GİRİŞ 15.01.2016 06:44 GÜNCELLEME 15.01.2016 06:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’nin bölgesinde yaşanan gerilimleri değerlendirerek “Tüm ağırlığıyla hissettiğimiz Suriye’deki iç savaşın, Rusya’nın da dahil olmasıyla bölgesel bir kimlik kazanması, önümüzdeki döneme ilişkin en önemli risklerin başında geliyor” diye konuştu.

Bizden Haberler Dergisi’nde yer alan yazıya göre Koç, önemli bir ticari partner olan Rusya ile diplomatik yollarla gerilimin düşürülmesini umduklarını söyledi. Koç, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki adımlar sonrası İran’ın bölgedeki ekonomik ve politik gücünün daha da artacağının aşikâr olduğunu vurgulayarak “Bunun yaratacağı fırsatları ve jeopolitik riskleri çok iyi izlememiz gerekiyor” dedi.

Koç, küresel krizin üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraların hâlâ sarılamadığına dikkat çekerek; “Dünyanın birçok bölgesinde yatırımlar ve büyüme, kriz öncesi seviyelerinin çok altında. FED’in faiz artırma kararı, belirsizlik yaratan bir faktörü ortadan kaldırdı. Ancak, bence verdiği en olumlu mesaj, dünyanın en büyük ekonomisinin artık hasta yatağından kalktığıdır” ifadesini kullandı.

YAVAŞ DA OLSA BÜYÜME SÜRECEK

Avrupa’da 2014 sonlarında başlayan büyümenin, yavaş da olsa devam etmesi gerektiğini kaydeden Koç, bu durumun 2016’da da devam etmesini beklediğini belirtti.

YORUMLAR 2
  • Selim İleri 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzler Kuruş Hesabında.
    Cevapla
  • EdepliLeR 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz bittiniz koç,um sıra size gelecek bu millet divan otelini unuttu sanmayın Allaha cc. dua ediyoruz, bu milletin en büyük düşmanı siz ve sıra size gelecek !!!!!!!!!
    Cevapla