Sabancı: Şefkatle yaraları sarmalıyız

Toplumsal Gelişme Hibe Programının toplantısında konuşan Sabancı, 'Gün birlik,beraberlik günüdür. Şefkatle yaraları sarmalıyız' dedi.

Sabancı:  Şefkatle yaraları sarmalıyız
Sabancı: Şefkatle yaraları sarmalıyız
GİRİŞ 14.10.2015 09:58 GÜNCELLEME 14.10.2015 09:58

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Ankara’da yaşanan Türkiye’nin en ağır terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve Türkiye’ye başsağlığı, yaralılar için acil şifalar diledi.

Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yaptığı Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında desteklediği projelerle ilgili toplantıda konuşan Sabancı, aynı temennileri terörle mücadelede ülkenin çeşitli illerinde verilen şehitler ve yaralılar için de tekrarlayarak, “Gün birlik, beraberlik günüdür. Şefkatle yaraları sarmalıyız. Tüm kayıplarımızın anısına barış ve demokrasiden vazgeçemeyiz. Katılımcı ve demokratik bir toplum inşa etmek, umutlarımızı devamlı taze tutmak için sivil topluma çok önemli görevler düşüyor” dedi. Sabancı Topluluğu olarak, Türkiye’nin her şeyin en iyisine layık olduğuna inandıklarını vurgulayan Sabancı, bu inançla çalıştıklarını söyledi.

700 bin kişiye dokunduk

Sabancı, vakıflarıyla 41 yıldır ülke insanlarının hayatında fark yaratmak için çalıştıklarını anlattı. Sosyal problemleri kimsenin tek başına çözemeyeceğini dile getiren Sabancı, şöyle devam etti:   “Biz de tek başımıza çözemeyiz. İş birliği yapma kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor. Biz de böyle yaptık. Hibe programları kapsamında bugüne kadar toplam 119 projeye hibe desteği verdik. Türkiye’nin 72 ilinde dolaylı olarak 700 bine yakın insanın  hayatına dokunduğumuzu görüyoruz.