Çağlar'a göre Türkiye ekonomisi testi geçti

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, küresel durgunluk, artan bölgesel karışıklık ve seçime rağmen Türkiye ekonomisinin dayanaklı olduğunu söyledi

Çağlar'a göre Türkiye ekonomisi testi geçti
Çağlar'a göre Türkiye ekonomisi testi geçti
GİRİŞ 03.10.2015 15:44 GÜNCELLEME 03.10.2015 15:44

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, küresel ekonomik durgunluk, artan bölgesel karışıklık ve seçim sürecine rağmen geçmiş yıllarda yapılan reformların Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını artırdığını ifade etti.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada,ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artırımının piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Küresel ekonomik durgunluğu fırsata dönüştürecek potansiyelin Türkiye'de mevcut olduğunu belirten Çağlar, ekonomik kriz beklentilerinin aksine ülke ekonomisinin 3. çeyrekte de büyüyeceğini dile getirdi.

Çağlar, küresel ekonomik durgunluk, artan bölgesel karışıklık ve seçim sürecine rağmen geçmiş yıllarda yapılan reformların Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını artırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fırtına dindiğinde ve siyasi istikrar sağlandığında, düşük seyreden emtia fiyatlarının da yardımıyla Türkiye ekonomisi geçmiş dönemdeki hızlı büyüme sürecine dönebilir. Fed'in etkisinin en çok siyasi belirsizliğin hüküm sürdüğü Brezilya ve Türkiye'de görülmesi bir tesadüf değil. Bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla Türkiye'deki ticari ortam çok daha elverişli olacaktır. Unutulmamalıdır ki en iyi çıkışı biz yaparız. Keza Brezilya için düşük emtia fiyatları büyük sorun teşkil ederken, bu durum Türkiye için bir fırsat oluşturuyor."

İTO Başkanı Çağlar, ticaretin statik değil dinamik bir yapı olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla bu dinamizmle ticaretin çarkları döndüğü sürece sonuç güçlü bir Türkiye olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA