İstanbul dahil 16 ilde büyük operasyon!

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 20.03.2015 12:56 GÜNCELLEME 20.03.2015 13:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği ekiplerinin koordinesinde İstanbul merkezli 16 ilde yaklaşık 200 polisin katıldığı operasyon yapıldı. Hayali ihracat operasyonunda aralarında tekstil şirketi sahiplerinin de bulunduğu 50 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, 5 gümrük memurunun de gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi.

Başsavcı Orhan Tapucu'nun bilgisiyle gerçekleştirilen büyük operasyon Cumhluriyet Savcısı Ercan Devrim'in talimatıyla sabaha karşı başlatıldı. Operasyona İstanbul Mali Şube Sahtecilik Büro Amirliği'nin yanısıra Kaçakçılık, Narkotik, Organize Suçlar, Siber Suçlar, Özel Harekat ve Deniz Şube polisleri katıldı.

Mali Şube Müdürlüğü Sahtecilik Büro Amirliği'nin yürüttüğü operasyonda, devletin hayali ihracat yöntemiyle yaklaşık 900 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü. Hedefteki şirketlerin, vergi ve KDV'den kurtulmak için işleyerek ihracat yapma şartıyla ithal ettikleri ürünleri iç piyasada erittikleri, sahte belgelerle de işlenmiş gösterdikleri ürünleri ihraç etmiş gibi yansıttıkları belirtildi.

DAHA ÖNCE DE ADI KARIŞMIŞTI

Edinilen bilgilere göre, operasyona adı karışan isimler arasında tekstil sektörünün önemli isimleri de yer alıyor. Bazı gümrük müşavirlik firması yetkililerinin de operasyon kapsamında gözaltı listesinde olduğu öğrenildi. Daha önce de hayali ihracat soruşturmalarına adı karışan A.G.'nin bu operasyon kapsamında da olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan 2'si sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 2 şüpheli emniyet müdürlüğüne götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Devtlet 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet vergiyi garibandan alıyor nasıl olsa ! Tüm vergiler kaldırılsın ! Vergilerle vergi toplayanlara maaş ödeyen bu kadar aptalca bir sistem olur mu !
    Cevapla
  • ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    aman dikkat böyle operasyon yapılır mı. bu polisler neyine güveniyor. yakın da sürgüne gönderilebilirler
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 9 yıl önce Şikayet Et
    antalyada vergi sahte kira kontatlari yaparak vergi kacakciligi yapan unlu is adami var.sikayetde bulundum.onu ne zaman alacaksiniz?
    Cevapla
  • Akil 9 yıl önce Şikayet Et
    Aman ALLAH ım böyle OPERASYON a devlet izin veriyormu,hayret,fazla ileri gitmesin polis kardeşlerim,Çünki ileri bir zamanda bu kaçakçılardan bu irade inan özür diler ,nedenmi sonunda ucu birilerine dokunur.Sonra bu polisler ya sürgün,ya ihrac edilir meslekten aman dikkat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Cevapla
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet gücünü böyle gösterecek bu haramzadelere ki güven artsın herkes at koşturmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle