Sözleşmeli askere süper maaş

Profesyonel orduya geçişin ilk adımı olarak başlatılan sözleşmeli er uygulamasında yeterli sayıya ulaşılamayınca, yüzde 50'ye varan maaş artışı, sağlık hizmetlerinde düzeltme ve görevden ayrıldıktan sonra kamuda işe başlamada öncelik olanakları sağlayacak düzenleme hazırlandı.

Sözleşmeli askere süper maaş
Sözleşmeli askere süper maaş
GİRİŞ 30.01.2013 12:57 GÜNCELLEME 30.01.2013 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hükümetin profesyonel orduya geçişin ilk adımı olarak geçen yıl uygulamaya koyduğu sözleşmeli er projesine, teşvik getiriliyor. TSK bünyesinde sözleşmeli er olarak çalışacak mensuplarının maaşları artırılıyor. Ayrıca sağlık kriterleri de yumuşatılıyor. Yeni düzenleme ile sözleşmeli erlerin operasyon tazminatı ile alacakları ücretin 3 bin liraya geçmesi mümkün olacak.

Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; geçen yıl gerçekleştirilen sözleşmeli er alımlarına yaklaşık 30 bin adayın ön başvuru yapmasına rağmen, bunun sadece bin 517'si sözleşmeli er olabildi. Söz konusu adayların da bir kısmı eğitimler sırasında elendi. Ve sözleşmeli er sayısı bin 200'lere geriledi. Hükümet ile TSK sözleşmeli er sayısını arttırmak ve sözleşmeli er statüsüne olan ilgiyi yükseltmek için yeni bir düzenleme yapmayı kararlaştırdı.

MAAŞLAR 3 BİN LİRAYI GEÇECEK

Söz konusu yasa tasarısı önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Kısa süre içinde Meclis'e sunularak yasalaşması öngörülen tasarıda, sözleşmeli erlerin özlük haklarında, sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılıyor. 2011 yılında çıkarılan yasada, sözleşmeli erlerin maaşları bin 634 lira olarak belirlendi. Zamlarla birlikte söz konusu maaşlar 2 bin lira seviyesine çıktı. Yeni yapılacak düzenleme maaşlarda yeniden artışa gidiliyor. Ekonomi bürokratlarından edinilen bilgiye göre, operasyon tazminatı ile birlikte sözleşmeli erlerin eline geçecek maaş tutarı 3 bin lirayı geçecek. Bu da, 7 yıl görev yapacak olan sözleşmeli erlerin alacakları tazminatların daha da yükselmesini sağlayacak.

KRİTERLER DE YUMUŞATILACAK

Düzenlemede sözleşmeli er olabilmek için aranan boy, kilo ve sağlık gibi kriterlerde değişikliğe gidilecek. Komando statüsünde görev yapan sözleşmeli erler ile geri hizmette görev yapar erlerin kriterleri farklı olacak. Düzenlemelerden halen görev yapan sözleşmeli erler de yararlanacak. Görev bitiminde kamuya geçmede özel hak tanınacak.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • Derinlerden 12 yıl önce Şikayet Et
    ancak ve ancak. bizim günahlarımızı şehit olmak paklar .
    Cevapla
  • pusula 12 yıl önce Şikayet Et
    süper maasa bak. adamlar canlarini ortaya koyacak aldiklari para devletin acikladigi fakirlik sinirinda olacak ya ayiptir güahtir, insana bu kadar degersiz davranmayin. ALLAH hesap sorar
    Cevapla
  • Mehmet KILIC 12 yıl önce Şikayet Et
    az... askerden hayatını ortaya koymasını isteyeceksiniz 3000 tl maaş vereceksiniz. bence çok az , resmi kurumlarda okadar yıllarca hiçbir iş yapmadan yıllardır maaş alan memurları görünce..
    Cevapla
  • murat ethem 12 yıl önce Şikayet Et
    rahat etmek isyorsan okumayacağın. 20 yıl okuyup mühendis oldum. aldığım üzret 2000 tl. hem de eşşekler gibi çalışarak. şu anki aklım 20 yıl önce ben de olsaydı okumaz inşaatlarda amelelik yapardım
    Cevapla