Dolara karşı 'TL' silahı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, doları frenlemek için tek silahın Merkez Bankası'nın kararı olmadığını ifade etti. Zeybekci, devletin satış ve işlemlerde TL'yi kullanacağını belirtti.

Dolara karşı 'TL' silahı
Dolara karşı 'TL' silahı
GİRİŞ 25.11.2016 10:00 GÜNCELLEME 25.11.2016 10:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hızla yükselen dolar/TL paritesi ekonomi zirvesinin de gündeminde. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomi zirvesinin yaptığı toplantılarda başka kararların da alındığını belirterek "Kamunun dolarizasyonu ve TL ile ilgili adımlar atılacak. Devlet, satışlarında ve işlemlerinde TL'yi kullanacak" dedi.

'TL İLE İLGİLİ ADIMLAR'

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılan ekonomi zirvesinin sonuçlarını değerlendiren Zeybekci, "Bu sadece faizle ilgili kararlar değil ardında başka kararlar var. Yani orada kamunun dolarizasyonuyla ilgili daha çok TL ile ilgili adımlar olacak." dedi.

Zeybekci, devletin satış ve işlemlerinde TL'yi kullanması şeklinde adımlar atılacağını ifade etti.

ZEYBEKCİ'DEN MERKEZ YORUMU

Önceki gece de ekonomi zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Zirvenin ardından da dün Merkez Bankası'nın faiz artış kararı geldi. Zeybekci, Merkez'in faiz artış kararını ise "Kendi kararı. Düşürme kararı gibi yükseltme kararı da alabilir. Kendi kararını kendisinin almasını destekliyorum" sözleriyle değerlendirdi. 

YORUMLAR 4
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bize iha ve silah vermediler kendimiz şuan en iyisini yapıyoruz öyle de bu dolar ihanetlerinden sonra da kendi paramız eskisinden çok daha güçlü şekilde çıkacak bu işin içinden. "Vallahu hayrun makirin"
    Cevapla
  • köylü 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar bazlı hiç bir şey yapılmamalı içerden en azından dış dicarettede mümkün mertebe tekasa geçilmeli örneğin irandan pertorl ve gazın karşılığı tüketim malları gıda ve giyim verilebilir veya çevre ülkelere türk banka şübeleri açılarak tl. ile işlem yapılabilir bu bile doları korkutur frenler bunları yapmak çokmu zor çevre ülkelerin çoğu iran hariç küçük ülkeler nüfusları İstanbul kadar bile değil.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    köprü geçişlerini bile dolar üzere verin sonrada dolara bağlı değiliz deyin
    Cevapla
  • ekooo 7 yıl önce Şikayet Et
    köprü geçişleri dolar bazlı ama TL yani dolara talep yaratmıyor. doları etkilemez.
    Cevapla