ASKON'dan teröre anlamlı tepki!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Koca ve beraberindeki heyet, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını protesto etti.

ASKON'dan teröre anlamlı tepki!
ASKON'dan teröre anlamlı tepki!
GİRİŞ 24.03.2016 18:21 GÜNCELLEME 24.03.2016 18:22

Patlamanın olduğu yere çelenk bırakan Koca ve beraberindekiler, vatandaşlara karanfil dağıttı, esnafı ziyaret ederek moral vermeye çalıştı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan ASKON Başkanı Mustafa Koca, Taksim’de ve Belçika’da meydana gelen terör olayını lanetleyerek, “Terör her zaman kötüdür. Her yerde kötüdür. Her karakteriyle kötüdür, kötüdür, kötüdür, kötüdür." dedi.

Koca, terörün dün Taksim'i şimdi ise Belçika'yı vurduğunu belirterek, "Ortada olan manzara şudur: Genellikle hiçbir şeyden haberi olmayan ve kendi işinde gücünde olan, evine ailesine sevdiklerine ulaşmayı uman bir kısım savunmasız insanlara karşı sürpriz bir şekilde terörist müdahale yapılıyor ve önemli sayıda insan can veriyor, yaralanıyor. Neresinden bakarsak bakalım bu dramatik bir durumdur. Acı verici ve gayri insani bir durumdur. Bu düşünceye hemen şöyle karşılık verildiğini duyar gibi oluyorum: Ama dünyada sadece bir kısım siyasi erklerin sebep olduğu dramlar bundan daha mı az dramatiktir  Bu itirazı anlamamak asla mümkün değildir. Maalesef doğrudur. Ancak suçlu ile suçsuzu ayırt ederek cezalandırma yapmak en basit bir hukuk kuralıdır. Bu kuralın ihlali mutlak haksızlıktır, zulümdür. Bu kim tarafından yapılırsa yapılsın aynıdır." şeklinde konuştu.

Zulme karşı zulümle müdahale etmek maalesef hakkı tahakkuk ettirmek anlamına gelmediğini, yapılacak işin tüm zulümlere karşı hakkaniyetle ve vukufiyetle mücadele etmek olduğunu söyleyen Koca, şöyle konuştu:

"Maalesef çok büyük oranları bünyesinde barındıran asimetrik çarpıklıkla çılgın bir zulüm düzeni devam ediyor. Hep birlikte bunların tamamına karşı durmamız gerekir. Biz ASKON olarak, tüm haksızlıklara, zulümlere karşıyız. Bireysel teröre de, örgütsel teröre de karşıyız. Evrene mesajımız şudur: Dünyayı yeniden kurgulayalım. Bu kurgunun temelinde hakkaniyet olsun. Nerede haksızlık varsa ona karşı duyarlılık gösterelim. Savaş kaçınılmaz ise o da adalet ve hukuk standartlarında olsun. Cezalar ise sadece suçlulara uygulansın, masum insanlar cezalardan mağdur olmasınlar. Hiçbir odak da terör aracından faydalanmayı düşünmesin. Çok iyi biliyoruz ki terör, bumerang etkisi yapma özelliğine sahiptir. Mutlaka bir gün araçsallaştıranlarını da vurur. Terör mağduriyetini içimizde hissediyor, acıları paylaşıyor, yaralılara şifalar diliyoruz."