Her üç kişiden biri işsiz kalacak!

Davos’un ana teması işsizlik tartışmasına yol açtı. Araştırmalara göre 2050’ye dek insanların işlerinin yüzde 60’ını robotlar alacak.

Her üç kişiden biri işsiz kalacak!
Her üç kişiden biri işsiz kalacak!
GİRİŞ 21.01.2016 06:46 GÜNCELLEME 21.01.2016 07:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Davos’ta düzenlenen etkinliklerde masaya yatırılan ‘Endüstri 4.0’ ve buna bağlı olarak robot teknolojisi farklı tartışmalara neden oldu.

Teknoloji şirketlerinin başını çektiği bir grup akıllanan ve becerileri artan robotların iş alanlarında insanlara karşı avantajlı duruma geçmesinin olumlu bir gelişme olacağını savundu.

Ancak konuyla ilgi yapılan eleştirel araştırmalar ise 2050’ye kadar bugün insanlar tarafından yapılan işlerin yüzde 60’ının makinelere devredileceğine ve bunun kitlesel işsizliğe neden olacağı uyarısında bulunuyor.

Hintli sanayi devi Mahindra’nın CEO’su Anand Mahindra yaptığı açıklamada teknolojiyi ünlü Stae Wars filminde konu edilen ve kötü amaca alet edilebilen ‘güç’e benzeterek, “Teknoloji iyilik için doğru şekilde yapılırsa fark yaratır. Aksi halde gücün kötü tarafına geçmiş oluruz" dedi.

YORUMLAR 5
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    işsiz olan bir topluma ne satacaksın robotlarla üettiğinimi saçmalık ve ötesi işsiz toplum demek parasız toplum demek parasız olan insanlar para olmayınca mal satın almaz ee üretilen mal elde kalır bu kadar basit insan olmadan üretim olmaz satışta olmaz o zaman ürettiklerini robotlara satar durursunuz
    Cevapla
  • faso fiso 8 yıl önce Şikayet Et
    Her çıkan teknolojik bir ürün bir iş kolunu öldürürken başka bir iş kolunu doğurmuştur. 100 sene önceki teknoloji ile şimdi ki teknoloji aynı mı? Hala insanlar bir şekilde geçimini sağlıyor ve Allah'ın izniyle rızık veren rızkı kesmedikçe insanlar geçimini sağlayacaktır. Rızkı kesilenin de vadesi dolmuş demektir zaten...
    Cevapla
  • hanifi 8 yıl önce Şikayet Et
    “Bismillâhirrahmânirrahîm” De ki: “Şüphesiz, Rabbim rızkı kullarından dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Allah yolunda her ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.” sebe 39
    Cevapla
  • teknoloji düşmanı 8 yıl önce Şikayet Et
    nihayet teknolojinin ilerde başımıza bela olacağının farkına varıldı
    Cevapla
  • İzzet 8 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikaların işini robotlar yaparsa insanlar işsiz kalabilir fakat bu işsiz insanlar topluluğu bu fabrikaların ürettiği malları alamayacak çalışmadığı için, fabrikalarda ürettikleri malları robotlara satarlar, robotlarda satın alıp kullanır veya tüketirler.
    Cevapla