Sevindiren haber! Fiyatlar aşırı şekilde düşecek

Rusya’ya satılamayan yaş sebze ve meyve ürünlerinin iç piyasaya gireceği ve, bu ürünlerin fiyatların aşırı şekilde düşüreceği öne sürüldü.

Sevindiren haber! Fiyatlar aşırı şekilde düşecek
Sevindiren haber! Fiyatlar aşırı şekilde düşecek
GİRİŞ 12.01.2016 06:22 GÜNCELLEME 12.01.2016 06:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Rusya’ya satılamayan yaş sebze ve meyve ürünlerinin büyük ölçüde iç piyasaya gireceğini belirterek, bu ürünlerin iç piyasaya girmesinin de fiyatların aşırı şekilde düşmesine neden olacağını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından, tarımsal öğretimin 170. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Rusya Krizinin Türkiye ve Antalya Tarımına Etkileri” konulu konferansta konuşan Yılmaz, şöyle devam etti:
 

“Fiyat düştü diye daha çok domates yemeyeceğiz. Tüketeceğimiz bir sınır var. Fiyatı yükseldi diye de bazı ürünleri tüketmekten vazgeçmiyoruz. Rusya’ya satılamayan ürünler büyük ölçüde iç piyasaya girecek. İç piyasaya girmesi de fiyatların aşırı şekilde düşmesine neden olacak.”
 
Yılmaz, sorunun çözümü için yakın vadede alternatif pazarlara bakılması ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 20
  • Uyelik 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan.inanmayin
    Cevapla
  • Nezaket 8 yıl önce Şikayet Et
    Öyleyse ülkemize girmesin vatanın milletin hayrına açlıkla imtihan olan kardeşlerimize yada insanlık namına diğer ülkelere dağıtılsın zira öyle nankörler var kı bu haberi dahi fitne aracı kullanırlar
    Cevapla
  • melis 8 yıl önce Şikayet Et
    bu müjdeyi üreticilere de verin
    Cevapla
  • h.mehmet okuyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu düzen önce potansiyel müşteriye gaz verir, sonra üçkağıt numaralarıyla en kötü malı en pahalı fiyata müşteriye dayar.Yemeyin kardeşim pahalı malları.Kimse almasın da bakın, nasıl düşüyor fiyatlar.Yalan haberlere kanıp markete koşacak saflara az bile yapıyorlar! Bu üçkâğıtçı ve stokçular ile karaborsacı esnaf olduğu sürece fiyatlar düşmez, bu böyle biline.
    Cevapla
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    peyniri tüm türkiyeye satan bir yerdeyim bırakın düşmesini her 2 günde peynir zeytin rakamları 1 aydır aşırı oynuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle