Bakanlıktan ’Yüksek HGS cezaları’ açıklaması

Bakanlık, HGS ile ilgili milyonlarca kişiye sahte tebligat gönderildiği ve mağduriyet oluştuğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan ’Yüksek HGS cezaları’ açıklaması
Bakanlıktan ’Yüksek HGS cezaları’ açıklaması
GİRİŞ 29.12.2015 17:12 GÜNCELLEME 29.12.2015 17:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geçişleriyle ilgili yapılan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı:

“HGS’den kaçak geçişlerden kaynaklanan cezaların tebligatların yapılması yasal bir zorunluluk olması sebebiyle; Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer” hükmüne uygun olarak yapılmaktadır.

TEBLİGAT BEKLETİLMİYOR

İhlalli geçiş yapan araç sahiplerine yapılan tebligatların 2 yıla kadar bekletilmesi gibi bir uygulama söz konusu değildir. Tebligatların toplu halde gönderilmesi vatandaşın ilk ihlalden itibaren cezasını bir hafta içinde cezasız ödemesi mümkündür. Yapılan her ihlalli geçiş birbirinden bağımsız işlemlerdir. İhlalli geçiş yapan bir araç sahibine idari para cezası uygulansa bile, aynı araç sahibi ücret toplama sistemlerine abone olarak veya var olan hesabına bakiye yüklemesi yaparak yeni geçişlerinde cezalı duruma düşmez. Sürücülerin elektronik posta, SMS gibi iletişim araçlarıyla ve ihlalli geçiş yaptıkları anda OGS ve HGS geçiş gişelerinde gerekli uyarılar sesli ve görsel olarak yapılmaktadır.

BAKİYE YETMEZSE İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR

Araç sahiplerinin yasal süresi içerisinde ücret toplama sistemlerine abone olmaması veya abone olsa dahi hesaplarında geçiş ücretlerini karşılayacak yeterli bakiye bulundurmamaları nedeniyle idari para cezası uygulanmaktadır. Yüksek meblağlı tebligatlar başta olmak üzere, tüm ihlalli geçişlerden doğan idari para cezaları araç sahiplerinin gerekli özeni göstermemesinden kaynaklanmaktadır. Bunların dışında, ücret toplama sistemlerinden kaynaklı herhangi bir hatalı işlem tespit edilmesi durumunda gerekli düzeltmeler en kısa sürede yapılarak vatandaşlarımızın mağdur olmaları önlenmektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğü, yasalar çerçevesinde görev yapmakta olup, otoyollar ve Boğaz Köprülerinden geçiş yapan araç sahiplerine yapılan uygulamalar kanunlarda açıkça belirtilmektedir. İdari para cezalarının katlanması, yükseltilmesi veya geç yapılması gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımızdan alınan şikayetler yasalar çerçevesinde incelenerek ilgilisine gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır".

YORUMLAR 15
  • Yildiray kumral 8 yıl önce Şikayet Et
    2014 un 8inci ay 11inci arasında normalde 260 tl lik cezanın 10 katı 2700 tl olarak geldi haram olsun bu paranın geri iadesi olurmu yasa degisikligi oldumu
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunu yapanlarin bin hatta yuz bin kere belasini versin....
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Banada 46 tl gelmis 2014 subat ayi ayni saatte ogs de gectigime dair banka maili de ama ceza gelmis!!hakkimi helal etmiyorum !bu sistemi yapanlardan
    Cevapla
  • Tinkarlı engin 8 yıl önce Şikayet Et
    Insanların sabırlarını zorluyorlar tek kelime ile hakkım sonuna kadar haram olsun .........
    Cevapla
  • Türkiyem 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana 1600 tl geldi 2014 şubatta ihlal yapmışım Oysaki bankadan otomatik ödeme talimatı .var.henuz birşey anlayamadım.
    Cevapla
  • fhr 8 yıl önce Şikayet Et
    atma ogs geçişlerinde enfazla 180-200 tl kadar gelir .ceza geçişin 10 katı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle