'Milli savaş uçağı'nda İngiliz modeli masada

İngiliz BAe ile görüşmeler başlıyor. Yerli uçakta hedef, prototipi 2023'te uçurup, 2025'te seri üretime geçmek.

'Milli savaş uçağı'nda İngiliz modeli masada
'Milli savaş uçağı'nda İngiliz modeli masada
GİRİŞ 24.12.2015 12:23 GÜNCELLEME 24.12.2015 12:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hükümet, milli savaş uçağı TFX'i 2023 yılında Anadolu semalarında uçurmak için çok önemli bir adım attı. Hızlandırılacak üretim süreci için havacılık sektöründe dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan ve AB'nin 'Eurofigher Typhoon', İngiltere'nin 'Jaguar', Almanya'nın 'Tornado' uçaklarının motor ve teknik sistemlerinin üretiminde aktif görev alan İngiliz "BAe" firması ile masaya oturulması kararı alındı. İngiliz firmasının yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir araya gelinecek. 

SERİ ÜRETİM 2025'TE

Taraflar arasındaki görüşmelerden uzlaşı çıkarsa, zaman kaybetmeden çalışmalara başlanacak ve milli jetin prototip üretim aşaması en geç 2023 yılına kadar tamamlanacak. Seri üretim için planlanan tarih ise 2025. TFX'in 30 yıllık süreçte milli imkanlarla üretilerek TSK envanterindeki F-16'ların yerini alması öngörülüyor.

F-16'LARIN YERİNİ ALACAK

İngiliz BAe, AB'nin 'Eurofigher Typhoon', İngiltere'nin 'Jaguar', Almanya'nın 'Tornado' uçaklarının motor ve teknik sistemlerinin üretiminde aktif görev alıyor.

KAYNAK: HAKKI KURBAN - AKŞAM
YORUMLAR 19
  • alp 8 yıl önce Şikayet Et
    Füze savunma sistemi daha acil
    Cevapla
  • cemil. 8 yıl önce Şikayet Et
    savunma ve taaruz füzeleri daha acil gibi
    Cevapla
  • maresal 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapan arkadaslar urettiginiz araba ucak vs. yuzde yuz yerli olacak diye birsey yok. Bu kafayi birakin artik . Siz urettiginizden kar ediyorsaniz bitmistir. Mesela mercedes renault motoru kullaniyor. Hic adamlar yerlilik tartismasi yapiyor mu. Adamlarin oyle isine geliyor. Toyotada alman parcalar var mesela . Cok gereksiz tartismalar yapiliyor. Zamanla urettikce yerlilik orani artacaktir zaten.
    Cevapla
  • abuzer kadayıf 8 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumlara katılıyorum ,kendimiz yapıncaya kadar ülke elden gidecek.ihtiyaç olan hazır alımlar yapılsın üretime yine devam edilsin.bu coğrafyada bir yıl sonra ne olucağı belli değilken 2025 kim bekler.biran önce 40 F-15 ve SM-3 füzeleri( menzili 500 km olduğu söyleniyor) ABD den temin edilmeli.israille ara düzeltilsin onların Arrow -3 hava savunma sistemi ortak üretilsin.Ama bunun savaştaymış gibi çabuk olması önemli
    Cevapla
  • Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar motoru ingilizse milli değildir geyiğini bırakın. Siz onu satıp para kazanabilecek misiniz? Yazılımı size mi ait, istediğinize çevirip ateş edebiliyor musunuz yoksa bu senin dostundur ateş edemezsin mi diyor? Tasarruf hakları sizin mi yoksa başkalarının elinde mi? Daha kendi araba motorumuzu üretememişken uçak motorunu biz üretelim deyip 2050 ye bırakmanın kime faydası var. Bence bu uçak son derece milli olacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle