EPDK'daki Paralel isimlerle ilgili şok bilgi!

EPDK bünyesinde 'paralel yapı ile ilişkili' oldukları iddia edilen iki daire başkanı hakkında açılan soruşturmadan biri tamamlandı.

EPDK'daki Paralel isimlerle ilgili şok bilgi!
EPDK'daki Paralel isimlerle ilgili şok bilgi!
GİRİŞ 22.11.2015 12:49 GÜNCELLEME 22.11.2015 13:50

Söz konusu daire başkanı bir daha kamuda yönetici olamayacak. Eylül ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu içinde 2 daire başkanı hakkında soruşturma açılırken, bir daire başkanı görevden uzaklaştırılmıştı.

'Devlet içinde oluşturulmaya çalışılan paralel devlet yapılanması' kapsamında yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan bilgiler, 'usulsüz işlem yaptıkları' iddiasıyla iki daire başkanı hakkında soruşturma açılmasına neden olmuştu. 

MOBBİNG DE YAPMIŞ 

Görevinden uzaklaştırılan diğer daire başkanı da 'mobbing uygulamaları' sebebiyle aylık kesme cezası aldı.

Bu daire başkanı hakkında da '2010-2014 yılları arasında ilgili piyasada yapılan iş ve işlemler çerçevesinde' açılan soruşturma sürüyor. Bu ikinci daire başkanı da aldığı ceza nedeniyle kamuda yöneticilik yapamayacak.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADI İDDİASI

İddialara göre; EPDK Kamulaştırma Daire Başkanı Osman Birgün, bazı firmalara eksik bilgi ve belgelerle lisans verilmesi yoluyla paralel yapıya haksız kazanç sağladığı iddiaları yönünde soruşturuluyor.

Bu kapsamında, Birgün’ün bazı şirketlerin iptal edilmesi gereken lisanlarının iptalini engellediği, bazı firmaların başvuru ve lisans haklarını da geciktirdiği öne sürülüyor.

Osman Birgün’ün, paralel yapıya yakın şirketlere usule aykırı biçimde yardım ederek haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor.

‘Türkiye İsrail’e petrol sattı’ yalan haberinin mimarı

2010-2014 yılları arasında ilgili piyasada yapılan iş ve işlemler çerçevesinde hakkında soruşturma başlatılan Taner Mutlu’nun, bazı petrol şirketlerine yasalara aykırı şekilde ayrıcalık tanıdığı iddia ediliyor.

Bazı petrol dağıtım şirketlerinin kaçak yollarla getirdiği petrol ürünleriyle ilgili yapılan soruşturmaları da sümenaltı ettiği ileri sürülen Mutlu’nun, “Türkiye İsrail’e petrol sattı” yönündeki yalan haberleri medyaya servis eden kişi olduğu biliniyor.

KAYNAK: TAKVİM - AKİT