Patronların asgari ücret itirazına okkalı yanıt

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, patronların '1300 TL'lik asgari ücret fazla' itirazıyla ilgili konuştu. Yılmaz “Tepkide biraz geç kaldılar" dedi

Patronların asgari ücret itirazına okkalı yanıt
Patronların asgari ücret itirazına okkalı yanıt
GİRİŞ 12.11.2015 09:38 GÜNCELLEME 12.11.2015 09:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyasından yükselmeye başlayan 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 1300 liraya çıkarılacak olan asgari ücretle ilgili itirazlar konusunda önemli açıklamalar yaptı. 

Popülizm yapmak yerine iş dünyasının yükü ile çalışanların beklentisi arasında bir denge kurduklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu itirazlar daha önce yapılmalıydı. Tepkide geç kaldılar. 1500 ve 1800 diyen oldu. Biz daha makul bir çizgide durduk.”

İTİRAZ DAHA ÖNCE OLMALIYDI

İş dünyasının asgari ücretle ilgili konuşmakta geç kaldığını belirten Bakan Yılmaz, muhalefet partilerinin 7 Haziran seçimleri öncesinde başlayan ve 1 Kasım seçimi sürecinde devam eden popülist vaatlerini dikkat çekti.

Yılmaz, “Tepkide biraz geç kaldılar. Daha önce bu sesler olmalıydı bence" dedi. Diğer partiler gibi popülizm yapmak yerine iş dünyasının yükü ile çalışanların beklentisi arasında bir denge kurduklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “Diğer partiler gibi davranmadık. 1500 diyen vardı. 1400+100 diyen oldu. 1800 diyen oldu. Biz daha makul bir çizgide durduk" dedi.

KOMİSYONDA KONUŞURLAR

AK Parti'nin asgari ücret konusunda daha makul davrandığına dikkat çeken Yılmaz, “İş dünyasının yükü ile çalışanların beklentisi arasında bir dengeyi gözettik ve böyle bir denge kurduk. 1300 lira teklif olarak Aralık'taki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na gidecek. İş dünyamızın fikirlerini ve önerilerini dinleme imkânımız olacak. Bunlar daha erken. Komisyonu toplanınca bütün bunlar tartışılır" diye konuştu.

İŞ DÜNYASI İÇİN DE VAATLERİMİZ VAR

Seçim beyannamesinde iş dünyasına dönük vaatlere de dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti: “Bir tarafta iş dünyamıza ilişkin de birçok vaadimiz var. Onların yüklerini azaltıcı önerilerimiz var. Esnafa sunduğumuz faizsiz krediden tutun bir yıl boyunca ilk işe giren genç bir insanın ücretini ödemeye ve prim ücretlerini tabana yaymaya varıncaya kadar. Bunların bir bütünlük içinde ele alınmasında fayda var."

PROGRAMI YAZIYORUZ

Program konusunda AK Parti geleneğinden bahseden Yılmaz, “Biz bundan önce de tüm seçim beyannamelerini hükümet programına dönüştürdük. Programı da acil eylem planlarına çevirerek hayata geçiriyoruz. Seçimlerde vatandaşa ne dediysek, vaatlerimiz neyse hükümet programının esas itibariyle zemini budur" dedi. Yılmaz, “Malatya vaatlerinin bütçeye maliyeti ne olur?" sorusuna ise “3 küsur milyar lira civarında hesapladık. Bunun koordinasyonu da bizde" karşılığı verdi.

1300'DEN GERİ ADIM YOK

1.300 TL'lik asgari ücret rakamının 'verilmiş bir söz' olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Başbakan Yardımcısı, “Bu teklif gelecek ay yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na gidecek" diyerek bu konuda geri adım atılmayacağını söyledi.

Vaatleri üç ayda yerine getiririz

Her şeyi 3 ayda tamamlamak istiyoruz. Bunları 3 ayda yerine getirme gibi bir şeyimiz var. Yönetmelikle olacak olanla var. Kararla olacak olanla var. Kanunla olacakları kestirmek güç. Meclisin takvimi önemli. Esas itibariyle en hızlı bir şekilde vaatlerimizi somutlaştırmak istiyoruz. Prensip olarak en kısa sürede 3 ay içinde olabilecek her şeyi yapmak.

Dönüşümde iyi performans var

Dönüşüm programının sonuçlarının da gelmeye başladığını belirten Cevdet Yılmaz, “1.248 eylem planı açıklamıştık. Bunun 100'den fazlasını yerine getirdik. Bir kısmı zamanından önce yapıldı. Bir kısmı da daha uzun süre gerektirebilir. Daha da hızlanacağız. Yılsonunda inşallah bunun raporunu açıklayacağız. Performansımız fena görünmüyor" diye konuştu.

KAYNAK: İBRAHİM ACAR - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 21
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunların hepsini akp yapar. Pozlamaya gerek yok biraz zaman gerekiyor.
    Cevapla
  • Bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan haydar baş 5000 tl vercekdi o zaman olacaktı..ha ha ha
    Cevapla
  • sss 8 yıl önce Şikayet Et
    Verilen vaadlerin yerine getirildiğine şahit değiller bir bu hükümet hariç. koalisyonda bahane üretilir gene enflasyonla halka yükleniriz hesabındaydılar belki. önümüzü görebiliyoruz diyenler sesini yükseltmedi devir değişirse paracıklarıma dokunurlar dedi belki. kendilerine imkan sunanlara karşı nankörlük ettiler. Ama hesap döndü çalışana cimri olmaya kilitlenmiş zihinler o çok sevdikleri paracıklarından oldular. Ama bu hükümet savaş çıkmazsa onlara paracıklarına kavuşmaları için yeni ticaret ve iş kolları açarlar. Mal biriktirsinler nereye kadar biraz da omurgalı olmak lazım.
    Cevapla
  • atila 8 yıl önce Şikayet Et
    iki evin olsa, birini arkadasına verirmisin. verrim ogretmenim. iki araban olsa birini arkadasina verirmisin, veririm ogretmenim. iki gimlegin olsa birini arkadasina verirmisin? vermem ogretmenim. Neden? çünkü iki gomlegim var. Ayni hesap muhalefetin vaatlerine nasil olsa kazanamazlar diye karşı çıkmaya bile tenezzül etmediler
    Cevapla
  • Fani Dünyada İNSAN 8 yıl önce Şikayet Et
    küçük esnafın demesi ile bi şey değişmez. Ama burada 2002 den beri 1 (bir) İKEN 1BİN olan esnaf çok para kazandım demiyor da şimdi patırdıyor ise bence değeri milyonlar olan şirketten 5 bin alıp ona yardım etsin. zengini fakir yaşatıyor zaten 12 senedir... birazda böle
    Cevapla
  • Dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    demekkki 100yildir topyekün fakirdik son 12 senede Fakir olanlari sömüren zenginler cikti niye AKP yüzünden ölemi??? yahu biraz cehalet göstermeden elestir.yoksa sirf Iktidara camur at izi kalsin mantigi oluyor.Bu ülkede 100 yildir Zengin aileler var son 15 sene öncesine kadar Birak iscisini malini Ülkeylede paylasmak istemiyorlardi. Allahtan RTE sayesinde Iman sahibi kesimdende kalkinmnalar oldu ve su güzelim ülkenin ne kadar hizli kalkindigini gördük.yoksa Yunanlilarda beteridik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle