Yalçın: Vandalizm değil sendikacılık yapıyoruz

Eylemlerdeki vandallıkları eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz" dedi.

Yalçın: Vandalizm değil sendikacılık yapıyoruz
Yalçın: Vandalizm değil sendikacılık yapıyoruz
GİRİŞ 23.10.2015 11:00 GÜNCELLEME 23.10.2015 11:00

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları’nı sürdürüyor. Yalçın bu kapsam’da yoğun katılımla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl Buluşması’nda konuştu.

"GÖZÜMÜZÜ AÇIK TUTMALIYIZ"

Bütün terör örgütleri ve vesayet organlarının, ülke diz çöktürülene kadar nöbetleşe kullanılmaya devam edileceğine dikkat çeken Yalçın, “Türkiye etrafına bakmasın, mazlumlara el uzatmasın amacındalar. Türkiye, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmelidir. Bizler ise gözümüzü açık tutmalıyız. Çünkü biz Memur-Sen ailesi olarak, oyunları bozan, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye’de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız” ifadelerini kullandı.

"VANDALİZM DEĞİL SENDİKACILIK YAPIYORUZ"

“Sendikacılığı Memur-Sen’e yakıştıramayanların amaçlarını şimdi çok iyi anlıyoruz” diyen Yalçın, “Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat; insan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık ve kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimiz ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Bizim sendikacılığımız sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslamasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi ise hedef 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir” diye konuştu.