TCDD'den İdil Güneyi ve Ali Kitapçı yalanlaması

TCDD'den yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, "TCDD İdil Güneyi için törene izin vermedi" başlıklı haberler yalanlandı.

TCDD'den İdil Güneyi ve Ali Kitapçı yalanlaması
TCDD'den İdil Güneyi ve Ali Kitapçı yalanlaması
GİRİŞ 13.10.2015 15:33 GÜNCELLEME 13.10.2015 15:33

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğünden, kurum personeli İdil Güneyi ve Ali Kitapçı'nın cenaze törenlerine herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığı bildirildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, "TCDD İdil Güneyi için törene izin vermedi" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren kurum personeli İdil Güneyi ve Ali Kitapçı'nın cenaze törenlerinin nasıl gerçekleştirileceği konusunda 11 Ekim Pazar günü üyesi oldukları sendika yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda cenazelerin kurum önüne getirilerek tören yapılması önerilmiştir. Sendika yetkilileri ise veda töreninin şube başkanlıkları önünde yapılmasını istemişlerdir ancak cenazeler, sendika tarafından Karşıyaka Mezarlığı morgundan teslim alınamadığından her iki tören gerçekleştirilememiştir.

Bilahare Karşıyaka Mezarlığında gerçekleştirilen defin törenine personelimizin katılabilmesi için her türlü kolaylık sağlanmış, İdil Güneyi ve Ali Kitapçı'nın cenaze törenine başta Genel Müdürümüz olmak üzere yöneticilerimiz ve çok sayıda çalışanımız katılmıştır. Dolayısıyla cenaze törenlerine herhangi bir engelleme söz konusu olmamıştır."