Diyarbakır'ı dünyaya açacak projede sona gelindi

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmasına çok az kaldı.

Diyarbakır'ı dünyaya açacak projede sona gelindi
Diyarbakır'ı dünyaya açacak projede sona gelindi
GİRİŞ 08.10.2015 12:45 GÜNCELLEME 08.10.2015 12:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Diyarbakır Havalimanı'nın, yeni terminal binası, uçak yangın söndürme ve kurtarma teşkilatı apron bariyer ile garaj binalarının yapımına ait çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, 195 milyon 400 bin lira bedel üzerinden 2013 başında ihale edilerek, aynı yıl mart ayında yapımına başlanan terminal binasının kısa sürede bitirilip hizmete açılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yeni terminal binasının yapılmasıyla yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağına dikkati çeken Bilgin, "Bu terminal binasının yapılmasıyla havalimanının sadece yolcu kapasitesi artmayacak.

Diyarbakır Havalimanı, yurtdışı uçuşlarına da açılmış olacak. Hatta bu sayede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de yurtdışına açılması sağlanacak" diye konuştu.

Yeni terminal binasının, Diyarbakır'la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Bilgin, 5 milyon yolcu kapasiteli terminalde, 10 uçağa aynı anda hizmet verilebileceğini, 10 uçaktan 6'sının yolcularının körüklü sistemden hizmet alacağını kaydetti.

Yeni binada körük sisteminin de ferah olarak tasarlandığını ve cam sistemli olduğuna işaret eden Bilgin, körüklerin ısıtma ve soğutma sistemine sahip olduğunun da altını çizdi.

Bilgin, söz konusu yatırımın sadece Diyarbakır'a hitap etmeyeceğini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm, ticaret ve sosyal yaşamına da büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bu terminal binasının hizmete girmesiyle Diyarbakır'dan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine uçak seferleri yapılmaya başlanacak.

Ayrıca Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin de merkezi haline gelecek. Hem Diyarbakır kazanacak hem de bölgedeki şehirlerimiz kazanacak" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence de diyarbakıra yapacaklarına elazığa yapsınlar.
    Cevapla
  • elazığlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bölgede en çok yolcu trafiği elazığ da neden böyle bir terminal binası yapmadılar bize iki uçak ard arda indimi izdiham oluyor yazık günah 13 yılda 15 vekil verdik bir bakan olmadı sorunlarımızı çözecek ve anlaşılan bu seçimlerde de bakan çıkaramayacağız evet ülkemizi büyütüyor kalkındırıyoruz ama memleketimize de yatırım istiyoruz lütfen
    Cevapla
  • muharrem aga 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır için ölü yatırım kıymet bilmez insanlara iş aş istihdamı yapmayacaksın
    Cevapla
  • metin2 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle doğru
    Cevapla