3. havalimanıyla ilgili çok kritik aşama

Limak Holding Başkanı Özdemir, üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için gereken finansmanın bu ay içinde sonlandırılacağını açıkladı.

3. havalimanıyla ilgili çok kritik aşama
3. havalimanıyla ilgili çok kritik aşama
GİRİŞ 07.10.2015 14:17 GÜNCELLEME 07.10.2015 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özdemir, 2018'in ilk çeyreğinde üçüncü havalimanına uçakları indirip kaldırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin son 10-12 yıl içerisinde altyapı konusunda önemli mesafe katettiğini belirterek, bunun sebebinin 2023 hedefleri olduğunu, geçen yıla göre bu hedefleri tutturacaklarını düşündüğünü ancak 2015 yılının iyi geçmediğini söyledi.

Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında düzenlenen "Altyapı Liderleri Zirvesi"nde konuşan Özdemir, "İnşallah 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde 'Bundan sonra ne olacak?' sorusunun cevabını alırız. Türkiye tekrar yoluna devam eder. Çünkü bu yılı 'durun bakalım ne olacak?' sorusu ile geçirdik" diye konuştu. Türkiye'nin son 12-13 yıldaki ekonomik büyümesine değinen Özdemir, bu süreçte başlayan bütün altyapı projelerinin hızla ilerlediğini anlattı. 

"Üçüncü havalimanı inşaatı hızla ilerliyor"

Özdemir, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle inşa edilen üçüncü havalimanının inşaatının yapımının hızla ilerlediğini kaydederek, burada şu anda 2 bine yakın kamyonun, bine yakın ekipmanın çalıştığını aktardı.

Havalimanı inşaatında şu anda çalışan 7 bin kişinin sayısının ilerleyen günlerde 30 bine yükseleceğinin altını çizen Özdemir, "Finansmanını çözdük gibi. Bir iki tane ufak nokta kaldı. Bu ay içerisinde hızla kredi anlaşmasını sonlandıracağız. Almış olduğumuz 750 milyon avroluk köprü kredi ile inşaata tam hız devam ediyoruz" dedi.

Özdemir, 2018'in ilk çeyreğinde üçüncü havalimanına uçakları indirip kaldırmaya başlayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"1 milyon 300 bin metrekare ana terminal binası yapıyoruz. İçerisinde hem iç hem de dış hatlar olacak. 120 civarında kapımız olacak. Artık daha uçak geldiğinde 'açığa mı köprüye mi yanaşacağız' endişesi olmayacak. Tüm uçakları köprülere yanaştıracağız. Köprülerimizden hızla sizleri terminale alacağız. Hızlı yollar ve hızlı yürüyen bantlarla bir an önce sizi bagaj sisteminin önüne getireceğiz. Dünyanın en iyi bagaj sistemini bağlamak üzereyiz. Çok iyi çalışıyoruz. Güzel bir proje oldu, hep yabancılar hazırladı. Altyapıyı hemen hemen çözdük. Çok hızlı çalışıyoruz. İnşallah verdiğimiz söz üzerine 2018'in ilk çeyreğinde havalimanını açacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kolaylıklar versin. İnşaallah en kısa zamanda biter.Bu TÜRKİYE daha da büyüyecek ve dünya bizden bahsedecek.Bizler bir ve beraber oldukça önümüzü kesemeyecekler; ALLAH yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla