Asgari ücret ne zaman bin 300 lira olacak?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Asgari ücret, aralıktaki komisyonda bin 300 lira olarak teklif edilecek" dedi.

Asgari ücret ne zaman bin 300 lira olacak?
Asgari ücret ne zaman bin 300 lira olacak?
GİRİŞ 05.10.2015 14:09 GÜNCELLEME 05.10.2015 14:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Çelik, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti'nin 1 Kasım Seçimleri Seçim Beyannamesi'ne değinerek, taşeron işçi, emekli maaşı ve asgari ücret konusunda ciddi iyileştirmelerin  vadedildiğini anımsattı.

İktidara geldiklerinde asgari ücretin 184 lira olduğunu hatırlatan  Çelik, şunları kaydetti: 

"Şu anda ise bu ücret bin liraya çıktı. Asgari ücret, aralıktaki  komisyonda kamu kesimi tarafından bin 300 lira olarak teklif edilecek. Yanımıza  ya işçileri ya da işverenleri alacağız veya ikisini birden alacağız ve ittifak  yapacağız. Eğer ittifak olmazsa bize bir tarafın desteği yetiyor. Böylece asgari ücret bin 300 lira olmuş olacak. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz." 
 
Çelik, taşeron işçileri ilgilendiren yasanın TBMM'den geçtiğini ancak  hükümet kurulamadığı için bununla ilgili bakanlar kurulu kararının çıkmadığını  vurguladı. 
 
Kamuda çalışan taşeronlara iş güvencesi getirdiklerini anlatan Çelik,  "Karayollarında çalışan 6 bin işçimiz bu anlayışla kadroya geçtiler. Bundan sonra  hiçbir taşeron işçi endişe duymayacak. Hem ekonomik hem de çalışma ortamı olarak  rahata kavuşacaklar. Bütün işçilerin hakları ne ise o olacak" ifadelerini  kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • egoturk 8 yıl önce Şikayet Et
    nitelikli elemana 1600 veriyorum bir halt bilmeyen zaten 1000 lira alıyor. Böyle bir durumda büyük sıkıntılar yaşayacağımız belli. Kurumsal olmayan işverenler zaten asgari ücretin altında ücret veriyor. Biride çıksın da ssk primini 300 tl yapacam desin. İçi boş teşvikleri önümüze sürmesinler
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim firma yaklaşık 1 yıldır 1500 tl veriyor. İnsaflı ve hakkaniyetli firma verir zaten. İşçinin sırtından kazanıyorsan verirsin... Vermelisin...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu.. Ak parti bu zamları 7 haziranda yapsaydı ittifaka rağmen şimdi tek başına iktidardı...Allah razı olsun..1 kasımdan sonra Emekilinin işcinin ,taşerounun yüzü gülecek.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücreti 1500TL yapacaz diyen partilere bütçe yok nasıl yapacaksınız yalancılar diye yazılıp çiziliyordu.Şimdi 1300 denilince kimse bütçeden bahsetmiyor nasıl iş anlamadım. Ak parti yapınca bütçe var oluyor bir anda :)
    Cevapla
  • lomay55 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafasız muhalefetin 500'ünden iktidarın 300'ü iyidir.
    Cevapla
  • Zekeriya 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu işverenlere bir ders vermek için AKP nin yaptığı bir uygulamadır. ve doğrudur da CHP 1500 yaparken herhangi bir işveren temsilcilerinden ses tepki duydunuzmu.Tepki yoksa demekki 1500 TL asgari ücret vvermeye hazırlar akp de biraz daha ınsaflı yaptı doğrusuda olan buydu 1300 yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle