Dolardaki peş peşe rekorlar maaşları eritti

Doların, lira karşısında tüm zamanların rekorunu kırarak 2.87 lirayı aşması ücret ve maaşları eritti.

Dolardaki peş peşe rekorlar maaşları eritti
Dolardaki peş peşe rekorlar maaşları eritti
GİRİŞ 18.08.2015 13:38 GÜNCELLEME 18.08.2015 13:41
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yükselen dolar kuruyla Ağustos'ta asgari ücret 350 doların, en düşük öğretmen maaşı 950 doların altına geriledi. İşçi emeklisi aylığı ise 326 dolara kadar düştü.
 
Son bir ayda siyasi gelişmelerle hızla yükselen ve 2.87 lirayı aşan dolar, Türkiye'deki maaşları da eritti. Temmuz ayındaki kura göre 371 lira olan asgari ücret, Ağustos'ta 348 dolar geriledi.
 
En düşük öğretmen maaşı olan 2 bin 681 lira, Temmuz ayında 996 dolar düzeyindeyken, Ağustos'ta 934 dolara düştü.
 
En düşük doktor maaşı olan 3.734 liranın dolar karşılığı da, Temmuz'da 1.388 dolar, Ağustos ayında ise 1.301 dolara geriledi.
 

YORUMLAR 28
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    Az önceki yorumuma devam ediyorum , başkanlık sistemi halka iyi açıklanmıyor. Koskoca amerika bu sistemle yönetiliyor , bizim vatandaşımız padişahlık sitemi diyor. Hayır. Başkanlık sisteminde de meclis var , yasalar meclisten çıkar. Başkanlık sisteminin bizim ülkemiz için en büyük avantajı bu tip hükümet kurma sıkıntısının olmamasıdır. Belirsizlik ortamı oluşmaz. Tıpkı belediye başkanlığı gibi , bir başkan seçilir ve yanında da bir meclis oluşur tıpkı belediye meclisi gibi. Halka bunlar izah edilmeli. Edilmiyor , lafta kalıyor , olmaz. Ülkenin el freni bizim bu sistemdir. %45 almayan iktidar olamıyor , biz bu manzara ile 4 senede bir karşılaşacağız artık.
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk başkanlık sistemine padişahlık olarak bakıyor. Bunu halka anlatamadılar. Yahu dünya devleri , Abd , rusya , almanya ve daha niceleri bu sistemle yönetiliyor. Bu sistem aynı belediye başkanlığı seçimi gibi. Bir başkan seçiyorsun birde meclise millet vekili. Yani yine meclis var , yine yasalar meclisten çıkıyor. başkan olan şahıs kafasına göre yasa çıkaramıyor. Ama işte bunları halka anlatmıyoruz. Ak parti bur da çok büyük hata yapıyor. Başkanlık sistemini lafta bırakıyor , millette tereddütle yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Batırdınız 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu an ülkede adam akıllı bir parti yok,mevcutların hepsinden bir cacık olmaz.Kuraydınız ya bir koalisyon nedir bu ülke insanının çektiği ya
    Cevapla
  • derviş 8 yıl önce Şikayet Et
    Biri demiş ki Almanya hükümetsiz kalsa böyle olmaz , işte neresi sağlam ekonomi filan. Birader sen git önce Almanya hangi sistemle yönetiliyor onu öğren. Başkanlık sistemi ile yönetilen hiç bir ülkede böyle bir şey olmaz tabi , çünkü bizim sistem çözümsüzlük üzerine kurulu bir sistem. Başkanlık sisteminde en 2-3 tur sonucunda ülkenin 5 senelik durumu belli oluyor. Bizde bir parti %45 almazsa 3-4 ay çabala dur.
    Cevapla
  • kpsszede 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın akp :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle