O’Neil: Her yıl 10 milyon insan ölecek

İngiliz ekonomist Jim O’Neil, yeni ilaçların geliştirilmemesi halinde 2050’ye kadar yılda 10 milyona yakın insanın öleceğini söyledi.

O’Neil: Her yıl 10 milyon insan ölecek
O’Neil: Her yıl 10 milyon insan ölecek
GİRİŞ 14.05.2015 15:04 GÜNCELLEME 14.05.2015 15:04
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

"BRIC" kavramını ilk kullanan kişi olarak tanınan İngiliz ekonomist Jim O'Neill önümüzdeki dönemde gerekli ilaçların geliştirilmemesi halinde dünyada milyonlarca insanın hayatının kaybedeceğini, antibiyotiklere direnç kazanan hastalıkların küresel ekonomiye milyarlarca dolar ek maliyet getireceğini anlattı.

O’Neill, "Eğer yeni ilaçlar geliştiremezsek ve bugünkü gibi yaşamımıza devam edersek, 2050 yılına geldiğimizde, tüm dünyada direnç kazanan hastalıklardan yılda en az 10 milyon insan ölecek. Antibiyotiklere karşı direnç kazanan mikrobik hastalıkların bugünden 2050 yılına kadar küresel ekonomiye toplam maliyeti ise 100 trilyon doları bulacak. Hiçbir şey yapmadan durmanın bedeli çok yüksek" diye konuştu.

ORTAK FON KURALIM

Antibiyotik kullanımına direnç kazanan hastalıklara yönelik daha etkin ilaçların geliştirilebilmesi için tüm ülkelerin ve sektörü temsilcilerinin bir araya gelerek ortak bir fon oluşturması gerektiğini belirten O’Neill, aksi takdirde küresel ekonomiyi tehdit edebilecek derecede büyük maliyetlerle karşılaşılacağı uyarısında bulundu.

Jim O’Neill, şöyle devam etti: "Bu durumun ortadan kalkması için daha iyi tanı hizmetlerini oluşturmamız ve daha fazla ilacın geliştirilmesini sağlamak zorundayız. Yaptığımız değerlendirme çalışmasında önümüzdeki 10 yıl içerisinde 15 yeni ilaç geliştirebiliriz.

'TÜRKİYE'YE ÇAĞRI!

Hastalıkların antibiyotiklere karşı direnç kazanmasının küresel ekonomi için büyük bir risk oluşturduğunun altını çizen O’Neill, şöyle konuştu: "Eğer biz bu girişimi bir yıl önce başlatmış olsaydık Türkiye’nin G-20 başkanlığı sırasında öncelikleri arasına bu konuyu almasını isteyebilirdik. Geçen yılın sonlarına doğru bu konuda çalışmaya başladık. Eğer Türkiye bu konuda bir etki sağlayabilirse, G-20’de Türkiye’nin ajandasında bu konunun da olmasını isteriz. Küresel ekonominin bir araya gelerek mevcut antibiyotiklere, ilaçlara karşı direnç kazanan mikropları hedefleyen yeni ilaçların geliştirilmesi için çalışması gerekiyor. Büyük oyuncular olmadan bu sorunu çözemezsiniz. ''

YORUMLAR 26
  • meselae 8 yıl önce Şikayet Et
    kapitalin tamamen kısmen de değil ortadan kaldırılması ile başlar. yani PARA nın. evet parasız bir hayat bazılarına akıl tutulması gibi gelecek ama. evet, asıl mesele... bu alemde yaşam boyu, birlikte üretim ve kardeşçe bir paylaşım ne zengin kalır nede bir dilenci.
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ilaç firmalarının karları düşüş eyiliminde
    Cevapla
  • Kapitalizm her zaman savaşır. 8 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizm her zaman savaşır. Bakterilerle savaşır, bilgisayar virüsleriyle savaşır, terörist gruplarla savaşır, hastalıklarla savaşır, açlıkla savaşır, savaşır da savaşır. Çünkü savaş kapitalizmi besleyen kandır. Kapitalizm, bu savaşlardan hep karlı çıkar yılda milyarlarca dolar virüs programlarına, milyarlarca dolar ilaç devlerine, milyarlarca dolar genetiğiyle oynanmış tohumlara, kimyasal gübrelere ve bitki ilaçlarına, milyarlarca dolar töreristlerle çatışmaya girmek için ülkelerin aldıkları silahlara gider ve KAPİTALİZM HEP KAZANIR. Savaşlar çok karlıdır çok. O yüzden de Kapitalizm için savaş CANDIR, CANANDIR.
    Cevapla
  • Muttaki 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel izah etmişsiniz, ağzınıza sağlık
    Cevapla
  • mikropa son 8 yıl önce Şikayet Et
    İlaç değil mikrop üretiyorsunuz (biyolojik savaş) madem öyle mikrop üretmenize son verin.Sözde İslam alemini korkutmaya çalışıyor
    Cevapla
  • antibiyotikçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Antibiyotiği alıp kullanmayı biliyorsun sonra mikrop üretmekle suçluyorsun.Bu mikroplar tüm dünya insanlarını tehdit ediyor.Adam ilacı senin için değil zaten kendisi için geliştiriyor.Yiğidin hakkını vereceksin arkadaş..Adamlar çalışıyorlar laf değil ilaç bu..
    Cevapla
  • hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    sanki bugün ölmüyor ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle