Halkbank, İsrail'i neden kızdırmıştı?

İstanbul'da başlatılan operasyonda Halkbank'ın da hedef alınması, operasyonun kodları hakkında ipuçları mı veriyor?

Halkbank, İsrail'i neden kızdırmıştı?
Halkbank, İsrail'i neden kızdırmıştı?
GİRİŞ 18.12.2013 07:08 GÜNCELLEME 18.12.2013 13:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul'da dün başlayan operasyonun izlerine aylar önce medyaya yansıyan haberlerde görmek mümkün.

Bir gazetede yayımlanan haberde ABD Kongresi Temsilciler Meclisi'nin Halkbank'ın İran ile olan ticari ilişkilerinden duyduğu rahatsızlık dile getirilmişti.

HALKBANK'A EL ATIN

Haberde İsrail lobisi AIPAC'ın Türkiye aleyhine kampanya başlatarak İran ile ticarette aracı olarak suçladıkları Halkbank'ı hedef aldıkları, bu amaçla da ABD Dışişleri Bakanı Jhon Kerry ve Hazine Bakanı Jack Lew'a mektup göndererek, "Sizden Halkbank'ın İran'a altın transfer edilmesindeki işlemleri ele almanızı istiyoruz" dedikleri belirtildi.

MOSSAD PARMAĞI

Türkiye'nin İran'dan petrol alıp karşılığını Halkbank üzerinden altın olarak ödemesinden rahatsız olan İsrail'in bu konuda soruşturma başlatılması için uzun süredir baskı yaptığı ileri sürüldü. MOSSAD'ın soruşturma açılması için İstanbul Adliyesi'nde devreye girdiği iddia edildi.

KAYNAK: STAR- YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 14
  • ayhan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    ne makam çocukları ne de yargı. bakan, başbakan çocukları dokunulmaz Değildir, varsa eğer suçlarini çeksinler. Ancak ister suçlu olsun ister olmasin ,devletimizin, milletin bağimsızlığını (yerli teknoloji- savunma sanayii ) engellemeye çalışan İsrail, Taraf gibi fitne odaklarına maşa olup, düğmesine basılınca patlamayı bekleyen düzenekler varsa , bunlar devletten ayıklanmalı.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    takke düştü. kel meydanda
    Cevapla
  • mehmet say 10 yıl önce Şikayet Et
    nur dülger. bu kadar partizanlık zararlı bir gün utanabilirsin.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    israili kızdırmak. tabiki her zaman bir sonucu olmuştur.ama israil rızası ve gazabı ve türkiyedeki bazı cematlerin rızası ve gazabıyla bir işliyormuş onu anladık.ama bakıyorumda esed zalimini onun işlediği katliam ve zulümleri israile koz vemek ,terörle mücadele adı altında müslüman olan koca bir ülkeyi perişan etmek ,israil düşmanlığın arkasına sığınnarak çin ,ve rusya gibi islam düşmanlarına halkını çiğnetmek olarak değerlendirmeyenler ve durmadan esedi kahramanlaştıranlar bu konuda en ucuz savunma yöntemi herşeyde israili suçlmak diyorlar.yıllardır esd zalimini ve zulmünü israil ile savunduğunuz gibimi?
    Cevapla
  • metin sancak 10 yıl önce Şikayet Et
    DÜRÜST OL KOZ VERME SEN DE !. Birşey oldu mu hemen başkasını suçlamak en basitidir.Yv sen dürüst ol,abdestinden emin ol bakalm kim seni ihbar ettiğinden birşey çkarabiliyor.AKSİNE GÜÇLENEREK ÇIKARSIN sayelerinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle