Yunan şirketi Titan, Türk devi Traçim Çimento'yu satın alıyor!

Yunanistan merkezli, 12 ülkede faaliyet gösteren çimento devi Titan Cement, Kırklareli merkezli Traçim'i 190 milyon dolara satın alıyor.

GİRİŞ 12.12.2025 10:32 GÜNCELLEME 12.12.2025 12:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye’deki en büyük yatırımı Adoçim’i 3,2 milyar liraya elden çıkaran  Yunanistan merkezli çimento devi Titan Cement, hızlı bir dönüş yaparak Traçim Çimento için harekete geçti.

Traçim Çimento'nun tamamını 190 milyon dolara satın alan Yunan çimento devi, satış sürecinin 2026'ın ilk çeyreğinde tamamlanacağını bildirdi.

CİROYU BÜYÜTECEK, KARLILIĞI GÜÇLENDİRECEK

Kırklareli'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 2,5 milyon ton çimento üretim kapasitesi bulunan Traçim'in yıllık satış gelirlerine 140 milyon doların üzerinde katkı sağlaması, operasyonel kârı ve hisse başına kârlılığı da artırması bekleniyor.

TÜRKİYE PAZARINDA KÜÇÜLMEYE GİTMİŞTİ

Titan Cement, mayıs ayında Adoçim'deki hisselerini Muğla Çimento ve Yurt Çimento’ya devrederek, 17 yıl sonra Türkiye pazarında küçülmeye gitmişti.

100 yılı aşkın bir süredir çimento sektöründe olan Titan Cement, Yunanistan ve Türkiye'deki fabrikalarına ek olarak ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor. Şirketin toplam çalışan sayısı ise 6 bin 500.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • EDİTÖR 6 dakika önce Şikayet Et
    Hiç mi ülkede alacak iş adamı yok
    Cevapla
  • Faruk 11 dakika önce Şikayet Et
    P.kk ya yardım etme .tünellere kalıp dökme sırası bunlarda demek
    Cevapla
  • Ömer 17 dakika önce Şikayet Et
    Çok sakat. Hem de çimento. Yazıktır ya. El kadar Yunanistan on bu kadar büyük firmaları var mı? Bu bize yakışmaz. Prestij olarak da yakışmaz. Aslında bizim gidip oradan birşeyleri almamız lazım
    Cevapla
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    satmayin
    Cevapla
  • Boykot 23 dakika önce Şikayet Et
    Hemen boykot listesine eklendi, beter olurlar hayırlısıyla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle