The Economist sırlarla dolu 2024 kapağını yayınladı: Komplo teorileri havada uçuşuyor

The Economist, komplo teorisyenlerinin merakla beklediği 2024 kapağını yayınladı. Yayınlanan kapakta Biden, Trump, Zelenski, Şi Cinping, nükleer füzeler, kağıt paralar ve elektrikli otomobiller dikkat çeken simgeler arasında...

GİRİŞ 14.11.2023 16:47 GÜNCELLEME 14.11.2023 17:08
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Haber7

İngiltere merkezli haftalık The Economist dergisi her yıl hazırladığı kapaklarla tüm dünyanın gündemine oturmayı başarıyor. Özellikle komplo teorisyenlerinin büyük bir titizlikle incelediği kapakta önemli mesajlar olduğuna dair bir inanç var.

The Economist 2024 yılı için hazırladığı kapağını yayınladı. 2024 yılı için hazırlanan kapakta ilk dikkat çekenler ise şunlar oldu;

2024'ÜN MERKEZİNDE ABD SEÇİMLERİ VAR

Kapağın odak noktasında ABD'de gerçekleşecek seçimler var. Diğer gelişmeler özellikle ise bunun etrafına dağıtılmış durumda.

Kapakta ABD seçimleri ile ilgili dikkat çeken nokta Trump sorusu...

Yine Nükleer füze kullanımı simgeleyen görseller ve Putin ve Zelenskyy arasında zamanın daralması da ön plana çıkarılmış. Ancak Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın durumu Trump'a bağlantılanmaya çalışmış.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ PARALARINDA DÜŞÜŞ

Ekonomik tarafta 2024 yılı için emtialara bolca yer verilen kapakta Euro, Dolar, Yen ve Sterlin için düşüş öngörüsü çizilmiş.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER VE ÇİN

Elektrikli araçlar ve batarya sorunları. Elektrikli araçlar ise özellikle son dönemde dünyayı bu alanda domine eden ve Avrupalı otomobil devlerini zor durumda bırakan Çin tarafına çizilmiş olması dikkat çekti.

YENİLENEBİLRİ ENERJİ VE İNSAN BEYNİNE İMPLANT

Kapakta dikkat çeken diğer bir nokta ise yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik ve insan beynine bağlanan implantlar oldu. Ancak bu imgede yer verilen çizimin ortasında yer alan göz ise 'gözetim toplumu' mesajı olarak yorumlandı.

2023 KAPAĞINDA NELER VARDI?

The Economist'in 2023 yılı kapağında öne çıkanlar ise şöyle yorumlanmıştı; Çin'de ekonomik sorunlar, yapay zekaya ağırlık, Nükleer tehdit, piyasalarda yükseliş, Enerjide yeni dengeler...

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 28
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Her yeni gelen gün, geçen günleri aratacak. Hz.Muhammed s.a.v
    Cevapla
  • Das 5 ay önce Şikayet Et
    Economist 3 cü dünya savasini ön görmüs karmasik kapak yayinlamis 2024 te nukleer savas baslayacak
    Cevapla
  • Bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    İki Amerika,dan biri çöker,iki batıldan biri çöker,iki yahudi İsrail'i bölüşür böler,dolar çöker dijital başlar,Türkiye süper güç olur.İslam yayılır,buda bizim öngörü ben bilmem,ALLAHUALEM,.
    Cevapla
  • bizenr 5 ay önce Şikayet Et
    çokta tın
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    Ekonomist bilmez ben size söyliyim 2024ü.galip gelen bir rusya.abd ve israilin batması ama öyle böyle değil.güçlenen türkiye.ortadoğu ve islam ülkelerinde ümmet bilincinin hatırlanması.ve genel olarak huzurun hakimiyeti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle